30 november 2022

Deelnemers Circus got Talent bekend

LEEUWARDEN – De deelnemers van Circus Got Talent zijn bekend. ‘Circus Got Talent’ is een competitie voor jonge circustalenten georganiseerd door Jeugdcircus Saranti

Vanuit het gehele land zijn er aanmeldingen binnengekomen en de vakkundige jury bestaande uit Pammy Boltini (weduwe van de beroemde circusdirecteur Toni Boltini), Arlette Hanson (directrice van
Wintercircus Hanson), Kitty Hagen (directrice bij Circus Fantasia), Marco Bonisimo (bezit van drie Guinness World Record in jongleren) en Henk de Vries (special effects specialist, clown en goochelaar) hebben afgelopen zaterdag in de residentie van Saranti alle ingezonden filmpjes bekeken en beoordeeld. Na lang overleg zijn de deelnemers van de 3e editie van Circus Got Talent bekend gemaakt.

De deelnemers zijn:
Ysmina Korolova uit Groningen/Oekraïne met Tissue
Circus Okidoki uit Meppel met Lollypop Lyra Pole
Sofia van der Veen met een theatrale circusact
Circus Miloco uit Leiden met Acrobatiek, Jongleren en Tissue
Circus Santelli uit Groningen met Tumbling
Jessica Cadil uit Rijswijk met Aerial Hoop
Clown Sem met een Komische goochelact
Circus Tubantino met Acrobatiek
Lucas van Dijk uit Heerenveen met Goochelen
Circus Saranti uit Leeuwarden met Menselijke piramide

De competitie welke plaats zal vinden op zaterdag 4 februari 2023 wordt gegoten in de vorm van een echte show, gepresenteerd door Ritsko van Vliet, de vijftallige vakjury en de mogelijkheid tot het winnen van de CGT-awards in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden.

Jeugdcircus Saranti laat graag zien dat er heel veel circustalent is door heel Nederland. Door middel van het organiseren van Circus Got Talent willen zij deze jeugdige talenten een podium bieden voor hun acts. Hiermee stimuleren ze het plezier van het jeugdcircus, maar ook het promoten van het jeugdcircus in het algemeen.

De presentatie van CGT zal in handen zijn van Ritsko van Vliet. Ritsko heeft affiniteit met circus en is geliefd onder de circus fanaten, hij was entertainer in binnen- en buitenland.

Een competitie is natuurlijk niet compleet zonder prijzen. Er zijn vijf CGT-awards waaronder een eerste, tweede, derde, publieksprijs en voor het eerst dit jaar een aanmoedigingsprijs.

Kijk voor meer informatie op www.circusgottalent.nl.
Het circuspektakel is voor iedereen toegankelijk en de ticketverkoop zal binnenkort starten.

Er blijven altijd talenten en er is altijd circus, samen is dit een spektakel!