Eind januari verscheen het januari-nummer van Circusmagazine De Piste. Daarin worden bijna alle programma’s van de recente Kerst- en Wintercircussen besproken. Opnieuw viel er veel te genieten. Van het uitzinnige circusfeest in Koninklijk Theater Carré tot aan het uit de Achterhoek komende Circus Zanzara aan toe. Daar verbleef zelfs schrijver Arnon Grunberg een tweetal weken, wat  tot veel publiciteit leidde. Maar de meeste media-aandacht ging uit naar het luchtacrobaten-duo Sky Angels, welke op 3 januari slachtoffer werden van een dramatisch ongeval. De Piste staat er uitgebreid bij stil.

Ook is er een interessant interview met de unieke luchtartiest Anastasia Makeeva, die in het Wereldkerstcircus afscheid nam, om in Frankrijk te kunnen gaan studeren. Verder een verslag over de Oscar Carré Trofee uitreiking aan producent/manager Fernand Banning. Tevens komen verschillende Kerst- en Wintercircussen in het buitenland aan bod, waaronder het euforische Weltweihnachtscircus in Stuttgart en het Weihnachtscircus Heilbronn. En in Parijs verrast de familie Alexis Gruss met een nieuw concept: Les Folies Gruss, een soort food truckfestival in combinatie met een puike circusvoorstelling, klassiek en modern!

Uiteraard wordt stilgestaan bij het veel te vroege overlijden van  circuspioneer Nell Gifford, die het circus met dieren weer in Engeland salon fähig heeft gekregen. Eveneens wordt Carlos Raluy, oprichter en directeur van het Spaanse Circ Historic Raluy uitgebreid herdacht. Tot slot ontbreekt de rubriek CircusNieuws niet.

Nieuwsgierig geworden? Vraag een proefnummer aan of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl

Op de januari cover, Wereld kerstcircus Carré
Ticketmaster