Nog even en volgende Piste rolt van de persen. Wat kunt u verwachten? Eigenlijk is deze editie een festivalnummer met uitgebreid aandacht voor selectievoorstellingen van de festivals van Monte Carlo, Cirque de Demain en het Festival Internacional del Circ dat voor het eerst in de Catalaanse stad Girona werd gehouden. Als altijd reisde Simon Visser twee maal naar München om de Pistelezer drie Krone winterprogramma’s, die ieder een eerbetoon vormen aan Christel Sembach-Krone, van dit nu grootste circus van de wereld te verslaan.

Atelier 29

NapPas

Het ongewone circus komt ook weer eens aan bod.  Atlier 29, de afstudeervoorstelling van de Franse circusschool in Châlons-en-Champagne trok afgelopen winter uitverkochte tenten in Parijs met een verbluffende voorstelling waarin theater een vooral pure circusdisciplines  verbluffend goed samenkomen. In La Perle in Dubai produceerde Franco Dragone een show die vooral met technische hoogstandjes grote indruk maakt.

Circusstad

Feest voor de liefhebbers wordt het weer in Rotterdam tijdens het Circusstad Festival. Is de vonk van nieuw circus nu ook overgesprongen naar Amsterdam? Daar gaat  voor het eerst in het Koninklijk Theater Carré een heus festival van eigentijdse circusproducties van start. 

American Circus

Uit Italië komt het bericht dat het American Circus bezig is met een come back. De afgelopen winter stond het zesmastenchapiteau in de omgeving van Napels en Verona. Komende winter bespeelt het nu enige drie piste circus in een grote dome in Parijs waar een kudde van tien olifanten ongetwijfeld voor sensatie zal zorgen.

Rob Ronday als recensent

Circus dichter bij huis: Rob Ronday schreef over zijn ervaring bij Winter Wonder Circus van Kevin van Geest in Tilburg en Jan van den Broeck zag met plezier de nieuwe voorstelling van het Belgische circus Pipo. Iets verder weg, in Parijs kwam Leendert Bedijn ogen tekort bij het bijna totaal vernieuwde circus Bormann op een nieuwe plek in Parijs. Gaat dat lezen.

Ander nieuws: de boogconstructie die deels het chapiteau van Knie gaat dragen. Dat alles in de komende Piste.

Wil jij dit ook op je deurmat? Word lid