7 januari 2021

DANSEN MET SLANGEN EN VUUR

Een cursus buikdansen veranderde Carla’s leven in een wervelend, avontuurlijk bestaan als succesvol artiest in binnen- en buitenland. Haar Libanese buikdanslerares, zelf vroeger een gevierde danseres in de nachtclubs van Beiroet, geeft haar de artiestennaam Samiera. Met haar oriëntaalse show is Samiera een welkome aanvulling op de showgroep van de revue Het Showpalet, waar ze van het ene op het andere moment ook assistente van een illusionist wordt.

Maar Samiera wil meer. Van een oud-fakir leert ze vuurspuwen en over glasscherven lopen. Aangemoedigd door haar leermeester koopt Samiera haar eerste slang, een 2 meter lange tijgerpython. In dit boek vertelt Samiera openhartig over haar leven als buikdanseres, slangenbezweerster, vuurspuwster en fakir. Opzienbarend, maar vooral onthullend, zijn de verhalen over haar belevenissen binnen de muren van studentensociëteiten, legerplaatsen en gevangenissen. Ook geeft Samiera de lezer een interessant kijkje achter de schermen van televisiestudio’s. Tot ieders verbazing breidt ze haar show uit met een waarzegact met tarotkaarten en handlezen. Een verrassend en vlot geschreven boek vol spannende avonturen, hilarische gebeurtenissen en bizarre bloopers, rijk gevuld met illustraties.

Taal: Nederlands

Bindwijze: Paperback

Verschijningsdatum: december 2020

Aantal pagina’s: 327 pagina’s, Met illustraties

Boek presentatie door: Ritsko van Vliet

De eerste boekpresentatie van de autobiografie van voormalig buikdanseres Samiera werdt gedaan door Ritsko van Vliet. Niet in een dansstudio met dertig gasten maar 1 op 1 bij hem thuis. Tien jaar lang was zij zijn assistente in Showpalet. Ook bracht hij haar in contact met fakir El Kabiri, oud Leeuwarder wijlen Sjors Dijkstra. Hij leerde haar vuurvreten, door glas lopen en slangen bezweren. Dit maar nog heel veel meer is heerlijk no nonsense door Carla Goos (haar echte naam) beschreven in “Dansen met slangen en vuur”. Een bijzondere inkijk in het burlesque leven dat zij naast haar moeder zijn had. Ritsko van Vliet: “Ik was vereerd om het eerste exemplaar te ontvangen. “Omdat jij zo’n belangrijke invloed had op mijn carrière”.

De boekpresentatie van Dansen met Slangen en vuur door Samiera en Ritsko van Vliet