Conny Hendriks ging naar Monte Carlo naar het mooie circusfestival. We kunnen meegenieten, wil je dit volgend jaar ook meemaken? Dan heeft ze hier een paar gouden tips. 

Monte Carlo 22 januari
Wat kan ik nog meer vertellen als wat ik al gezegd heb? De voorstelling met de awardwinaars was meer dan geweldig, al was er geen ruimte voor iedereen die een prijs gewonnen had om op te treden. Het was van te voren al een echte happening, waar de eerste en de tweede dag dat ik er was heel veel Nederlanders, Fransen en Duitsers aanwezig waren, over het algemeen heel casual gekleed( zeker de Nederlanders) was bij de awarduitreiking de Italiaanse circuswereld oververtegenwoordigd. Ook uit Zwitserland, Engeland en Ierland heel veel publiek, opvallend veel mensen zeer chique gekleed waardoor de avond echt het verdiende tintje Gala kreeg.
De prinselijke familie daarintegen was eigenlijk heel eenvoudig gekleed. De voorstelling begon om 20.30 u. en eindigde zo al om 1.15 u.
Het Royal Circus de Gia Eradze kreeg als geheel de gouden clown en zoals verwacht heeft Martin Lacey het leeuwendeel(whats in a word) van de prijzen mee naar huis gesleept en kunnen ze in het Kronebau in München meteen showen met de verdiende gouden clown. Op de bovenstaande lijst kun je zien wie precies welke prijs gekregen heeft. Ik ben heel blij om dit prachtige unieke evenement meegemaakt te hebben.

Tips

Nog een paar vermeldenswaardige weetjes: bij de balie waar men zijn tickets afhaalt staat een vitrine met prachtige handtassen enz. speciaal ontworpen met circusafbeeldingen, bijna Louis Vuitton, prijzen vanaf 65 tot 350 euro. 
Bij de grote tent kun je van tosti, grote pannekoeken tot broodje shoarma, van koffie tot Gran Marnier kopen in de diverse wagens en stands voor redelijke prijzen. Wij hadden vanaf 18.00 uur tot 2.00 uur ‘s-nachts de auto vlak bij het circus in de parking staan voor € 3,50. Wil je naar dit evenement dan kun je net buiten Monaco heel betaalbaar B&B vinden. De tickets voor de voorstellingen zijn wel heel duur, de mijne was €150,- waard. Voor je de tent in kan word je tas gecontroleerd en een enkel persoon ook gefouilleerd. Bij aankomst op het circusterrein en ook een keer tijdens de voorstelling speelt een grote band gekleed als circusclowns gezellige muziek.
 

Fotogalerij: Conny Hendriks liep ook onze eigen Aalmoezenier Bernhard Welzenes tegen het lijf. Ook in Monte Carlo een mooie dienst in de circustent. Verder een Monte Carlo club van circusvrienden, de petitie om te tekenen voor circussen met wilde dieren, een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen ” Les Barbagiuans” en êquipe ” Internationale artiesten van het festival”de tent van de olifant van Stephanie, kortom, geniet even van de fotoserie. 

[ngg src=”galleries” ids=”77″ display=”basic_slideshow”]Ga je de tent in naar je zitplaats dan staat er in de circuspiste ook een soort van harmonie te spelen. De voorstelling wordt ondersteund door het fantastische circusorkest van Reto Parolari, grote klasse, helaas waren er een aantal acts die hun eigen muziekband/cd lieten afspelen, vind ik persoonlijk heel jammer. De prinselijke familie komt binnen door aan twee zijden staande, met vlaggen in de hand, rij artiesten. Als zij gaan zitten begint onmiddelijk de voorstelling.
Inmiddels ben ik weer in het koude Nederland en zit ik nog steeds na te genieten van alles wat ik gezien en beleefd heb. Als het even kan volgend jaar weer, ondertussen is er weer van alles te zien op circusgebied in ons eigen landje. Tot de volgende keer, Conny Hendriks