Hoofdfoto: archief Circusweb
Al toen we in Soest het terrein opliepen van de Hans Klok show moest ik denken aan de tijd dat ik werkte voor Alberto Althoff. Er is maar één circusman in Nederland die op deze manier zijn zaak kan presenteren en dat is de enige terechte Circusprins: Alberto Althoff… zo noemde Hans Klok hem heel terecht in zijn show. Wie Hans Klok deze twee seizoenen bezocht heeft zal het herkennen. Op het circusterrein kom je in een complete festivalsfeer, uitnodigend om lang voor- en na te genieten. Voor een goede restauratieomzet heb je geen pauze nodig.

Christopher Althoff Rodoguel Ramos achter zijn foodkraam
Grappige entertainment van Kevinski lang voor de show begint

Veelbelovend
Sinds Hans Klok en Alberto zijn gaan samenwerken is het een zo goed als perfecte combinatie. De ambiance van het prachtige tentencomplex met in de foyertent de overdonderend mooie decoratie-elementen van de beroemde decorateur Arnoud Genefaas met de overbekende Althoff gezelligheid. Met foodtrucks en stands met hoge kwaliteit food, de overkapte zitplaatsen in de buitenlucht, het gigantische netwerk aan zeer veelbelovende artiesten van over de hele wereld, van alles het beste van het beste. Daar kun je van op aan als je werkt met Alberto. Het kan niet anders of we gaan beleven een absolute topmiddag. Ervaar je deze gezelligheid, dan wil je voorlopig echt niet weg, liefst blijven hangen.

Heerlijk genieten van de sfeer nog voorafgaand aan de show

Tweede soort publiek
Er zijn volgens Hans Klok twee soorten publiek, de genieters en degenen die willen ontdekken hoe Hans Klok zijn tricks voor elkaar krijgt. Of het onze onschuld of uitproberen was laat ik even in het midden, ik nam samen met mijn metgezel plaats in de absolute zichtplek bijna achter de acts van Hans Klok op de allerlaatste plekken bij de artiesteningang. Helaas, we werden vriendelijk verleid om op een veel betere plek te gaan zitten in het circus, jammer dan… zo zouden we nooit kunnen uitvinden hoe of wat, maar deze aardige circusmedewerker konden we dit natuurlijk niet weigeren.

Hans Klok, de absolute showman
Niemand zou het deze energieke illusionist geven, maar Hans Klok met zijn jeugdige uitstraling van een 28-jarige nozem is dus al een kwart eeuw ouder dan hij eruit ziet. Vergelijk zijn supersnelle topprestaties met die van zijn leeftijdsgenoten, dan word je er stil van.
Wie kent zijn prachtige supersnelle verschijn- en verdwijnacts niet, het is een indrukwekkende serie van prachtige showelementen, een uniek talent met een flair op het gebied van illusies, maar ook van presentatie. Hij geeft het publiek het idee dat ze overal bij betrokken worden, humor, luchtigheid, timing van de leukste grappen. Zelfs mijn Engelse metgezel kon het allemaal goed volgen. Klok heeft een bijzondere gave om het publiek te bespelen en naar zijn hand te zetten. Niet als een performer die zich boven het publiek verheven voelt, maar als een jongen- in between. Dat is ook zijn charme, hij wint het complete publiek om zijn vingers.

Vertederend debuut van Jip
Jip maakt al vanaf het moment dat hij het circusterrein op komt lopen een verpletterende indruk. Ik schat hem een jaartje of zeven/acht, wellicht jonger, maar hij is een van de weinige bezoekers die doorheeft hoe je een circus zou moeten bezoeken, absoluut in gepaste kledij met knaloranje glitterjas en zwarte hoge circushoed. Zo zit hij ook bij zijn ouders op de A tribune als hij wordt uitgekozen om mee te doen met een schitterende act met Hans Klok, waarbij hij zwevend door de lucht zal gaan. Jip is of ingehuurd als getraind acteur, of het is super toevallig… wat later bij de nazit blijkt, complimenten voor de manier waarop hij supersnel wordt geïnstrueerd, hij blijft tijdens de act bewegingsloos liggen, wat ook de bedoeling is, Een topkereltje! Na de show laat hij vol trots een polaroid foto zien van zijn optreden.  De manier waarop Hans Klok en zijn assistenten deze knul geruststellen is al magic.

Jip maakt zijn debuut als circusartiest en hij doet het voortreffelijk
Spectaculaire acts van de Celis Family op de hoge draad en de whee of death
Hans Klok is de absolute showman met zijn acts en presentatie

Circusdream
Natuurlijk zijn alle acts van Hans Klok overweldigend en van alle artiesten die naast hem in het circus optreden overdonderend. Wereldrecords sneuvelden bij deze performers, Gouden Clowns van Monte Carlo waren absoluut terecht, met deze show kan Hans Klok zijn circusdream voortzetten in binnen- en buitenland. Klok belooft al een vervolg, maar zal dat ook echt gebeuren? Het is in dit geval wel te hopen dat hij dan kiest voor de spraakmakende ambiance van de tenten en de sfeer van Alberto Althoff, want dat is in dit geval ook weer een gouden combinatie die nog vele jaren voor successen kan zorgen. Oh ja, ook dank aan Ignace Boreel van Festivity King, die al twee decennia een van de grootste bewonderaars (lees sponsors/believers) is van Althoff, die weet hoe hij kwaliteit moet herkennen en erkennen.

Kom terug
BESPAAR TOT 11,50 € PER CIRCUSTICKET De beste deals voor de leukste dagjes weg vind je op Tripper.nl!Mijn idee, mensen die vorig jaar de show bezocht hebben met Klok, dit is een volkomen andere show, kom terug! Mensen die topcircus willen zien (hier heet het intern officieelvariété) aarzel niet, je kunt deze unieke show nog beleven op een aantal volgende locaties, te zien op de Circusweb agenda. Wellicht nog precies voor een volgende lockdown. En dat is de zoveelste mazzel van dit avontuur voor de enige echte Circusprins van Nederland!