De Club van Circusvrienden Nederland en Circusmagazine De Piste vieren volgend jaar een groots dubbel jubileum. De jubileumcommissie kan niet wachten om van deze jubileumviering een daverend feest te maken met een uitgebreide serie evenementen die verdeeld zijn over 2019. En de redacteuren en vaste schrijvers van De Piste zitten al achter de laptops voor enkele speciale verhalen.   

Grandioze Clubreis naar Knie

De Club bestaat 70 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd, te beginnen met een unieke Clubreis naar een andere jubilaris: het 100 jarige circus Knie in Zwitserland. Fred de Ligt van de Evenementencommissie: ‘Het is alweer lang geleden dat de Club bij dit indrukwekkende circus op bezoek was.’

Grijp nu uw kans. De Clubbus vertrek op 28 maart vanaf diverse opstappunten om koers te zetten naar circus Krone in München. Een dag later kunt u ’s avonds de speciale jubileumvoorstelling zien van Knie in Schaffhausen. Maar eerst rijdt de Clubbus naar Rapperswil voor bezoeken aan het Winterkwartier, Knie’s Kinderzoo en de Himmapan Lodge, het imposante olifantenverblijf van Knie. Op de Knie-agenda staan ook een bezoek aan de ochtendrepetities en een interview met Fredy Knie jr. Vervolgens rijdt de Clubbus naar de circussen Harlekin in Interlaken en Stey in Einsiedeln.

Deze unieke trip mag u niet missen. Meer reisinformatie staat op de achterzijde van de adresdrager. Meld u snel aan, want vol is vol. 

Meer evenementen passen niet in dit jubileumjaar!

Ontdek hoe divers het Nederlandse circus is. Op de jubileumagenda staan naast evenementen bij het Magic Circus in Amsterdam en Circus Sijm in Haarlem, ook kijkjes in de keuken van het eigentijdse circus met bezoeken aan een Hbo circusschool en Circusstadfestival Rotterdam.

Afbeeldingsresultaat voor hotel de weverij in ossEen rijk en smakelijk programma wordt u geboden op 5 en 6 oktober in Hotel de Weverij in Oss. In Restaurant Cordial van dit hotel kunt u aanzitten aan een geweldig vijfgangendiner. Henk van den Berg van de jubileumcommissie: ‘Tijdens dit culinaire circus heeft u gelegenheid om oude herinneringen op te halen en nieuwe contacten aan te knopen. Bij het feestelijke diner wisselen smakelijke gangen, spektakel en bijzonder gasten elkaar af.’ Een dag later staan een symposium met interessante gastsprekers en een circusbeurs op de agenda.     

Een bezoek aan het Wereldkerstcircus in het Koninklijk Theater Carré is uiteraard de spectaculaire toegift. Daar in dat sfeervolle circusgebouw is bijna driekwart eeuw geleden de kiem gelegd voor uw lijfblad en de Club van Circusvrienden. In deze fenomenale ambiance vindt de afsluiting plaats van het jubileumjaar. 

70 jaar De Piste                                                        

Al bijna driekwart eeuw schrijft De Piste over circus, in welke verschijningsvorm dan ook. ‘Het is best uniek te noemen’, zegt hoofdredacteur Arthur Hofmeester, ‘dat een gespecialiseerd tijdschrift alle circustrends op de voet volgt.’ Fameuze grote, onbekende heel kleine en innovatieve circussen, legendarische circusvorsten en startende artiesten: ze zijn in die nu nog 69 jaar bijna allemaal aan bod gekomen. ‘Dat we volgend jaar met speciale verhalen komen, spreekt voor zich.’

Goed om te weten

Hou volgend jaar De Piste goed in de gaten. Daarin worden de juiste data en overige gegevens van deze evenementen tijdig bekend gemaakt.