3 mei 2023

Cirque Mania in De Schuur in Haarlem!

Van 12 tot en met 14 mei presenteert De Schuur in Haarlem: ‘Cirque Mania’, een festival vol ‘nieuw circus’. Een weekendlang zet het Haarlemse theater de schijnwerpers op circustheater. Laat jezelf verrassen wat Cirque Mania te bieden heeft. Circus is door en voor iedereen die zichzelf niet in een hokje wil wurmen. Tenzij dat je act is natuurlijk…

Cirque Mania is een idee van Korzo (Den Haag, red.), waar het festival al zes jaar plaatsvindt. De Schuur bundelt nu de krachten met het Haagse theater en makershuis om circus­the­ater in Haarlem én in de rest van Nederland (nog) meer bekendheid te geven.

Om dit te doen staat er een veelzijdig programma op de planken:

Vrijdag 12 mei 2023 op Cirque Mania: ‘Our Arms Grew Together’ en ‘Niks Nieuws. Over mijn coming-out als optimist’ 

Vr. 12 mei | 19.30 u | tickets
‘Our Arms Grew Together’ is een autobiografisch zelfportret van de liefdesrelatie tussen de makers Marta & Kim. Een intiem en eerlijk beeld van wat normaal gesproken achter gesloten deuren blijft: de sensualiteit en kwetsbaarheid van met zijn tweeën één lichaam vormen.

Vr. 12 mei | 21.00 u | tickets
‘Niks nieuws. Over mijn coming-out als optimist’ is de tweede voorstelling over optimisme van Monki. In en om de palen laat hij ons nadenken over ons negatieve wereldbeeld, de effecten van conventionele nieuwsmedia of onze algemeen heersende blik op de mens.

Zaterdag 13 mei 2023 op Cirque Mania: ‘CM_30’ en ‘Vanishing Point’.

Za. 13 mei | 19.30 u | tickets
‘CM_30’ – een solostuk van Kolja Huneck – is een minimalistisch circus, een beschouwende wandeling door een wereld van kleuren. Samen met het publiek ontstaat een synesthetisch kleurenbad tussen hedendaags circus en installatiekunst. Poëtisch jongleren is de kwast in een luchtige ruimte die akoestisch gevuld wordt door de composities van Rutger Zuydervelt.

Kolja Huneck de traditionele verwachtingen ten aanzien van circus en jongleren in vraag en laat hij de grens tussen publiek en artiest vertroebelen. Kan een circusvoorstelling het inslapen vergemakkelijken?

Za. 13 mei | 20.30 u | tickets
‘Vanishing Point’ van Panama Pictures/ Pia Meuthen gaat over een zoektocht naar vergankelijkheid. Een poëtische beeldenreeks over het verlangen naar het stopzetten van de tijd. Performers verschijnen en verdwijnen, wankelend, spelend met risico’s en het lot tartend.

Zondag 14 mei 2023 op Cirque Mania: ‘Moi-ra-i’

Zo. 14 mei | 15.00 u | tickets
In de mythische en magische familie circusvoorstelling ‘Moi-ra-i’ nemen drie zussen het lot in eigen hand en besluiten de oversteek te wagen naar de echte mensenwereld. Ze krijgen te maken met tegenslagen en met hun eigen koppigheid. Zal het ze lukken?

Is het kiezen moeilijk? Kies dan een ‘Double Bill ticket’. Hiermee bezoek je op één avond (vrijdag of zaterdag) twee voorstellingen voor maar €30,-!