Naar aanleiding van de uitreiking van het Europees kwaliteitslabel ‘BIG TOP LABEL’ in het Europees parlement, vingen de organisatoren en enkele genodigden het gerucht op dat één van de laureaten, met name het Cirque Arlette Gruss (de andere laureaten zijn Circus Krone en Blackpool Tower Circus) overweegt om in 2020 voor het eerst zijn ‘Privilège’ tent in Brussel op te zetten, naar aanleiding van de 35e verjaardag van het circus. Het is de eerste maal zijn dat Cirque Arlette Gruss België in zijn toerneeschema opneemt. Gilbert Gruss bevestigde donderdagmorgen zijn intentie.
 

 

Komt het Cirque Arlette Gruss naar Brussel? In 2020, viert het ‘Cirque Arlette Gruss’ zijn 35e verjaardag met een uniek programma, trouw aan de traditionele circuskunsten, maar ook met een uitgesproken gevoel voor vernieuwing en technologie. Het is het eerste circus in Frankrijk dat deze week gecertifieerd en beloond werd met het Europees kwaliteitslabel ‘Big Top Label’; Een erkenning voor het ‘Cirque Arlette Gruss’ dat vernieuwend is, zichzelf in vraag durft te stellen en investeert in zijn installaties, zijn producties, in het comfort en de faciliteiten voor zijn toeschouwers.
Afgevaardigd bestuurder, Gilbert Gruss, lichtte gisteren een tip van de sluier met een primeur voor België. Het is immers zijn intentie om tijdens de tournee 2020 met het ‘Cirque Arlette Gruss’ naar Brussel te komen. Het zal er optreden in de ‘Privilège’ (een uitzonderlijke circustent, zonder binnen-masten, met een capaciteit variërend van 1600 tot 2000 zitplaatsen) “Jaarlijks komen duizenden Belgen ( en Nederlanders) in Frankrijk onze show bijwonen. Naar aanleiding van onze 35e verjaardag willen wij hiervoor graag onze dank en erkenning uitdrukken door met hen, en ditmaal in Brussel, de magie te beleven van het mooiste circus in Europa.” (Gilbert Gruss)