Circusweb stopt ermee

161
de redactie aan het werk

Foto: Hilde de Leeuw.. Gera werkend aan Circusweb tijdens haar vakantie in Frankrijk

Beste bezoekers van Circusweb. 

Ja, de geruchten zijn waar. Circusweb stopt. De kogel is deze week door de kerk, kun je wel zeggen. Al 2 jaar is gezocht naar mensen of organisaties die de website kunnen overnemen, maar helaas die zijn niet gevonden.

Meewerkers… bedankt 
Hoewel de redactie vaak met “jullie” werd aangesproken was dit het werk van slechts 1 persoon, iemand die 16 jaar lang zeker 20 uur in de week of meer alles opzij heeft gezet om zo actueel mogelijk te zijn. Het begon met een geintje, maar vooral de laatste 6 jaar was het bijna een ongelofelijke dagtaak om alles bij te houden. Gelukkig waren er wel een paar vaste aanleveraars met mooie verhalen zoals Vincent Wols, Arnold Balk, Nanouk van Saranti, Conny Hendriks, Brian Herfs, heel hartelijk bedankt voor jullie bijdragen. En Sjaak van den Heuvel (van Circuswereld) bedankt voor het mogelijk  maken van Circusweb in eerste instantie. 
 Ik merkte dat ik me het het laatste half jaar echt toe moest zetten… verslagen die me opgestuurd werden bleven soms 1 of 2 dagen liggen,  of langer… pff nu even niet. 
En zeker de laatste weken kreeg ik er steeds minder plezier in. De motivatie en het plezier ontbreekt me.. Dus stoppen op het juiste moment… en dat is nu. 

Geen afscheid van de circuswereld
Er gaat me een nieuwe zonnige toekomst tegemoet, niet helemaal computerloos, want ik blijf me wel inzetten voor Kerstcircus Haarlem, een fantastische opdracht om dit te promoten! Vooral omdat ik erg veel waardering krijg, niet alleen van de directie, maar ook van mijn collega’s. Wie hoort dat nu niet graag.. waardering, voor mij was dit een hele bijzondere ervaring. Dat doet het hem. Daar groei je van. Vooral het werken in een fantastisch en inspirerend team, na jaren van einzelganger experience… bevalt me uitstekend, nooit gedacht van mezelf dat ik dat zou kunnen, samenwerken met anderen. Met dank aan Leendert Bedijn en René Duursma voor al die positieve support.. echt gaaf, wat een fantastische mensen zijn dat, die twee! (niet te vergeten Alberto Althoff en Robert Ronday… met zijn altijd opbouwende ondersteuning en waardering). Het mooie is dat ik in die afgelopen 16 jaar aan vrijwilligerswerk voor Circusweb heel veel ervaring heb opgedaan, die nu van pas komt bij de promotie van Kerstcircus Haarlem. Dan is het toch ergens goed voor geweest. 

Bezoekers van Circusweb, je kunt nooit in de toekomst kijken, wellicht komt er binnenkort een nieuwe website over circussen (vanuit de subsidiehoek) die een nieuwe impuls geeft in de circuswereld, die wellicht nog positiever is. Tot die tijd wens ik jullie veel plezier met wat jullie kunnen vinden via Facebook of andere social media. 

Circusweb gaat binnenkort, wellicht dit weekend offline… Denk maar aan de mooie momenten, dat doe ik ook. 

 

Groetjes en fijn weekend, Gera