De Kringbijeenkomst Circusvrienden(innen) Noord-Nederland was weer heel interessant, de vrienden werden meegenomen naar Engeland, naar de circussen Magic en Sijm, bovendien kwam als verrassing een echte goochelaar langs. Dit is wat je gemist hebt…

Na het welkomstwoord van ondergetekende opende Simon Visser met zijn verhaal over de circusreis naar Engeland afgelopen zomer met voor hem als hoogtepunt Giffords Circus. Ook refereerde hij aan bezoeken Lille en Namen waarbij het programma in Namen hem het best was bevallen. Een aanrader voor Kerstcircus Apeldoorn waar dezelfde artiesten in de piste komen. Hij had inmiddels 21 Kerst-wintercircussen voor de komende tijd in ons land geteld.

Aansluitend een mooie fotoreportage van voornoemde Engeland reis met informatie door de circusfotograaf Ron Mikkenie. Na de pauze nam hij ons mee naar het Magic Circus en Circus Sijm.

In eerste instantie kregen wij van Rinke Kerstma, Mr. Rinkini voor de insiders, een DVD aangeboden om af te spelen opgenomen bij zijn verjaardag in de tuin met een optreden van de goochelaar Minze Dijksma. Deze was hierover zo enthousiast dat hij met Rinke mee was gekomen, en na de DVD nog een live goochelshow presenteerde die werd gekenmerkt door zijn onnavolgbare humor. Werkelijk lachen, gieren, brullen voor de aanwezigen welke niet alleen uit de regio maar ook van achter Groningen en Noord-Holland waren gekomen.

De Saranti catering was traditioneel weer klasse. Al met al een leuke circusmiddag.