Tussen 26 en 28 mei 2023 zie je in Zwolle tijdens de Pinksterdagen fantastische circusvoorstellingen. In de buitenlucht van het Ter Pelkwijkpark én in de binnenstad van Zwolle geniet je van nationale en internationale topartiesten. Ook geniet je elke avond van het ‘Circus Gala’, met daarin humor, acrobatiek, trapeze en dans!

Juggling Tango
De Nederlandse jongleur Menno van Dyke en de Franse danseres Emilie Weisse ontwikkelden een unieke performance waarin de muziek en dans van Argentijnse Tango op onnavolgbare wijze worden gecombineerd met jongleerkunst van het allerhoogste niveau.

Juggling Tango is meermaals bekroond, onder meer met dé Nederlandse circusprijs, de Oscar Carré Trofee.

Op vrijdagavond is daarnaast Sofia van Veen te zien in het voorprogramma van ‘Juggling Tango’. Zij was eerder dit jaar te zien in de finale van Circus Got Talent!

Diego & Joanes
De kunstenaarsfamilies van Diego & Joanes bliezen de artiesten nieuwe lucht in hun longen. Het resultaat is een voorstelling vol genereuze ideeën. Daarin ontstaat er een mix van comedy, jongleren, acrobatiek op de vrijstaande ladder, balanceerkunsten op de ‘rola rola’, livemuziek en interactie met het publiek!

The Flying Acrobats
Een hoge stellage. Een springsteiger en een trampoline. En een net in de lucht. Het zijn de elementen waarmee The Flying Acrobats een spectaculaire voorstelling verzorgen.

De acrobaten beginnen met de show, maar lopen tegen problemen aan. Daarbij ontstaan hilarische stunts én spectaculaire trucs, ondersteund door swingende muziek uit de jaren ’60.FeuerWer?
ATTENTIE, de sirene klinkt! Een historische brandweerauto wordt een podium. Een brandslang wordt een koord. Een trapeze hangt hoog aan de draailadder.

Help mee met een spectaculaire brandbestrijdingsoefening van de ‘FeuerWer-brandweerlieden’ en wees getuige van adembenemende luchtacrobatiek!

Hirondelles
De ‘Hirondelles’ nemen je mee in een show, waarin mode de hoofdrol speelt. Ze presenteren mode zoals je van ze gewend bent; elegant, niet te uitdagend, volgens de laatste trends en natuurlijk… perfect.

Perfectie heeft altijd de boventoon gevoerd bij Modehuis Moda Domo. Maar niemand is helemaal perfect, zelfs niet bij Moda Domo.

Zen del Sur
Zen del Sur verbindt dans, flamenco, boleadoras, circus en livemuziek. Hun werk brengt gevoeligheid over door bekwame fysieke controle en een creatieve dialoog tussen beweging en geluid.

Zen del Sur’s voorstelling ‘Órbita’ (route) is pure poëzie in beweging. De voorstelling nodigt het publiek uit op een dromerige reis die naar onze oorsprong leidt. Een metafoor die ons pad beschrijft, door de ambities van het leven onder de constante aantrekking tot onze wortels.

SUITS
SUITS is haasten op hoog niveau: spelend met een eigen identiteit van een zakenman. Hun dagelijkse leven verloopt volgens een strak plan, gepropt in een kunstmatig keurslijf. De ledematen bewegen synchroon in strakke lijnen, de koffertjes worden statig gedragen.

Circus Gala
Elke avond, tussen licht en donker, geniet je van een halfuur vol internationale topartiesten uit de circusprogrammering van Festival Het Tussenland. Acrobatiek, humor, muziek en dans smelten samen in dit gala van het circus, op de piste. Strijk neer, bestel een drankje en geniet.

Gedurende 26, 27 en 28 mei 2023 beleef je in het Ter Pelkwijkpark én in de binnenstad van Zwolle diverse straat- en circustheatervoorstellingen. Een selectie van deze artiesten toont tijdens het ‘Circus Gala’ wat zij nog méér in petto hebben. Acrobatiek, humor, muziek en dans smelten samen. Dus: ga lekker zitten, scoor een drankje en geniet van een heerlijk kopje variété!

De line-up ziet er bij het Circus Gala als volgt uit:

Vrijdag 26 mei:

  • Malina Kraft (DE): slackwire acrobatiek
  • Diego & Joanes (FR): comedy
  • Duo Charisma (DE): duo trapeze
  • Juggling Tango (NL/FR): jongleerkunst van het hoogste niveau

Zaterdag 27 en zondag 28 mei:

  • Malina Kraft (DE): slackwire acrobatiek
  • Diego & Joanes (FR): comedy
  • Duo Charisma (DE): duo trapeze
  • Zen del Sur (SP): flamenco en boleadoras

Ontdek het programma van het festival én de tijdlijn hier.