Modern circus

Circusbende

Circusbende

GEEN CIRCUS ZONDER BENDE! Circusbende bestaat uit een bevlogen team dat aan de hand van grootse idealen concrete projecten realiseert. Hun doel is de kunstvorm nieuw circus te bevorderen in Nederland en deze toegankelijk te maken; om verbeeldingskracht te stimuleren, de kijk op de wereld te verbreden en sociale verbondenheid te bevorderen. Artistieke kwaliteit en maatschappelijke relevantie staan hierbij op een gelijk voetstuk.

CIRCUSBENDE FESTIVAL

De Circusbende-focus ligt op het jaarlijkse Circusbende Festival: een gratis toegankelijk circusfestival in de openbare ruimte van Amsterdam. Een festival dat uitblinkt door een laagdrempelig karakter met een professioneel en verrassend artistiek aanbod. Het festival schrijft een ode aan de rafelranden met ruimte voor ontdekking, spontaniteit en experiment.

IN EEN VOGELVLUCHT

In de hete zomer van 2018 stond het eerste Circusbende Festival op poten; een coproductie met een circustent, een buitenpodium en een bar op de NDSM-werf. Na de eerste voorstelling verzorgde mond-tot-mond reclame een uitverkochte tent op de laatste avond. Dat smaakte naar meer. In 2019 stond Circusbende perplex van wat we voor elkaar hadden gekregen: meerdere internationale voorstellingen, een podium voor jonge makers, een interactief randprogramma en een muzikaal afterparty programma. De opkomst was overweldigend, ondanks tornado op het IJ.

In 2020 stond Circusbende met hun van twee naar vier personen uitgebreide kernteam in de startblokken voor ons derde festival, maar deze werd geannuleerd wegens corona. In 2021 mochten zij het gelukkig wel waarmaken en stond Circusbende Festival op drie verschillende locaties verspreid door de stad: op de NDSM-werf (A’dam Noord), in het Erasmuspark (A’dam West) en in het Flevopark (A’dam Oost).

Met 80 procent van de kaarten uitverkocht in de voorverkoop en 10.400 bezoeken was Circusbende Festival 2021 een groot succes. In 2022 stonden we drie dagen in het Erasmuspark en drie op de NDSM-werf en schoot de teller naar 14.182 bezoeken. En in 2023 vierden ze hun vijfde verjaardag!

Bezoek de website

Fotovoorproefje