Modern circus

Boost producties

Boost producties

Boost heeft haar studio in Amsterdam en maakt associatief beeldend circus. Stichting Boost Producties produceert voor festivals, op locatie, in musea en voor de kleine- en middenzaal. Boost duidt haar signatuur als: beeldend, acrobatisch, theater en is met deze signatuur onderscheidend binnen de Nederlandse podiumkunsten.

Boost is een van de 33 nieuwkomers en ontvangt voor de beleidsperiode 2021-2024 structureel subsidie van het Fonds Podiumkunsten.

Het advies: “De commissie beoordeelt de artistieke kwaliteit van het werk van de maker(s) als goed. Er is sprake van een hoge mate van vakmanschap. Boost plaatst circustechnieken in een theatrale context. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van een meespelend decor, livemuziek en projecties. Boost beschikt over een onderscheidende artistieke signatuur. De commissie is positief over de zeggingskracht, Boost weet het publiek te verrassen en de toeschouwers mee te nemen waardoor deze zich werkelijk betrokken voelen bij wat er zich op de vloer afspeelt.”

Missie
Boost wil zoveel mogelijk verschillende mensen raken en aan het denken zetten over hoe je je als individu verhoudt tot de ander en tot de veranderende wereld om je heen. Om dit te vertalen plaatst Boost circus in een theatrale, dynamische context van een meespelende scenografie gemixt met livemuziek. Het opzoeken van nieuwe samenwerkingsvormen en experiment zijn hierin de weg om eigenzinnig te zijn.

Het gezelschap Boost bestaat uit een tweekoppig artistiek team en wordt iedere productie verrijkt door een nieuwe samenstelling van spelers, componisten en ontwerpers.

Bezoek de website

Fotovoorproefje