Circuswerkplaats

Circus Kapel

Circus Kapel

De Circus Kapel is een werkruimte voor creërende kunstenaars in het centrum van ‘s-Hertogenbosch met speciale faciliteiten voor circusmakers.

De Circus Kapel is gevestigd in de kapel van een voormalig ziekenhuis in het centrum van ‘s-Hertogenbosch.

Een plek in de schaduw van de middeleeuwse Sint-Janskathedraal en het gloednieuwe Theater aan de Parade om in alle rust te werken aan de creatie van nieuwe voorstellingen. De Circus Kapel verwelkomt kunstenaars van alle disciplines en landen die in hun residentie komen en verblijven.

Over de locatie

In ‘s-Hertogenbosch ontstaat deze dynamische werkplaats waar podiumkunstenaars en makers uit Brabant, Nederland en Europa gebruik kunnen maken van de aangeboden faciliteiten voor specifieke circusdisciplines en cross-overs om nieuwe creaties te ontwikkelen.

  • De Circus Kapel bestaat uit een werkruimte met diverse andere ruimtes, waaronder een keuken.
  • Residenten kunnen gebruik maken van ruimtevoor minimaal 1 week (5-7 dagen).
  • Sinds mei 2023 wordt in de Circus Kapel de nieuwe vaste, op maat gemaakte constructie gebouwd. De constructie is 8,5 meter hoog en voorzien van diverse ophangpunten en beschikt heeft allerlei rigging mogelijkheden. Er is 1 pully in de constructie aanwezig.
  • Ook zorgt het team van de Circus Kapel voor ankerpunten voor het opzetten van een Chinese paal.

In de werkruimte is geen daglicht aanwezig, maar in alle overige ruimtes zijn wel plafondramen aanwezig die voor veel daglicht zorgen voor de vele planten in het pand. De Circus Kapel over een keukengedeelte, een douche en toilet, een vergaderruimte en nog 2 andere kleine ruimtes.

Bezoek de website

Fotovoorproefje