In het menu onder de knop Circusinformatie is de subpagina Circusmuseum aangemaakt. Op Circusmuseum.nl is digitaal een deel van de collectie van Het Allard Pierson Museum terug te vinden. Op deze manier voegt Circusweb weer belangrijke informatie toe. Circusweb wil naast een nieuwssite ook zoveel mogelijk informatie verzamelen en delen.

Internationaal unieke circuscollectie, de grootste van Europa!

Over de Circuscollectie van het Allard Pierson

Het Allard Pierson (de Collecties van de Universiteit van Amsterdam) beheert een internationaal unieke circuscollectie, de grootste van Europa. De circuscollectie is samengesteld uit een aantal collecties van privépersonen – zoals verzamelaars Jaap Best, K.D. Hartmans en Herman Linssen – en instellingen – zoals Theater Instituut Nederland – die zich hebben toegelegd op het verzamelen van circuserfgoed. Het is een levende collectie die steeds wordt aangevuld met nieuw materiaal. Ook de komende jaren worden objecten gedigitaliseerd en ontsloten.

Circusmuseum.nl  “De schatkamer van de circus geschiedenis”

Op de website Circusmuseum.nl  zijn enkele hoogtepunten uit de collecties te zien. Als circusliefhebber kun je in dit online museum uren lang door brengen en op je gemak verdwalen tussen de duizenden affiches, foto’s, boeken en programmaboekjes.

Circusonderzoek

Op de website zijn enkele hoogtepunten uit de collecties te zien, maar voor onderzoekers, studenten en speciaal geïnteresseerden wordt op de website ook weergegeven waar de diverse collecties uit bestaan en hoe ze te benaderen zijn.Op die manier is al het materiaal vindbaar en opengesteld voor onderzoek.

Direct naar de website van het Circusmuseum klik hier

Voor de informatie link op Circusweb klik hier

Afbeelding: © Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam