GENT – Ter gelegenheid van werelderfgoeddag opent Circusdirecteur Bart de Vrind alias Prof. Bartelli van Circus Bavaria zijn museum. Bezoek is alleen mogelijk op afspraak. 

Voor deze gelegenheid heeft de redactie een verhaal van 2018 over dit museum bewerkt!

Hoewel het circus al lang geen toer meer doet met Circus Bavaria, is Bart de Vrind nog volop bezig met allerlei activiteiten. HIj heeft een oude woonwagen opgeknapt voor het nageslacht.
De woonwagen waar hij jarenlang in woonde als hij rondtrok is echt heel oud. Bart kocht hem aan in 1977 van Mikkenie, sinds 1993 is hij in gebruik als tentwagen BAVARIA tot 2013. Allereerst is hard gewerkt aan de buitenkant van de wagen, die er nu weer prachtig uitziet.

Maandenlang is er aan gewerkt, en het resultaat mag er zijn, hij ziet er weer uit als nieuw, op de volgende afbeelding is al goed te zien hoe de wagen er nu uitziet.

De oude woonwagen is weer helemaal opgeknapt en ziet er uit als nieuw.

Het museum bevat niet alleen materiaal van Charivari en Bavaria maar ook circusmateriaal uit Nederland en Europa, in totaal zijn er 25 ordners met duizenden knipsels, brieven, curiosa, programma’s.

Museumwagen 24 april te bezichtigen

Het museum is te bezichtigen in het winterkwartier van Bavaria in de haven van Gent. Een mooi stukje cultureel erfgoed dat nu een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Circus Mikkenie werd opgericht in 1948, maar wellicht had dit wagentje al een mooi circusleven voor die periode. Mochten er lezers zijn die historische foto’s bezitten van dit wagentje, dan is onze redactie er uiteraard erg nieuwsgierig naar.