De Piste van deze maand is op weg naar de binder. Die heeft daar een hele klus aan, want het is het dikste januarinummer ooit. Niet alleen boordevol recensies. In zijn Wintercolumn maakt Dick H. Vrieling zich goed kwaad over het hulpeloze onvermogen van dagbladrecensenten. Ze zijn onbekwaam en verspreiden zelfs fake nieuws.

‘De kracht van circus werd afgelopen winter maar weer eens bewezen door sterk toegenomen bezoekersaantallen van de grote Nederlandse circusproducties’, aldus Arthur Hofmeester in zijn redactioneel.

NapPas

Werner en Aura Guerreros waren de helden van het Wereldkerstcircus. De redactie sprak hen, nog beduusd van de staande ovaties, na afloop van de feestelijke première in het Koninklijk Theater Carré. In ‘Van Voltigeur naar Regisseur’ vertelt Enrico Caroli openhartig wat zich afspeelde in zijn circusleven. Natuurlijk staat De Piste even stil bij de memorabele uitreiking van de Oscar Carré Trofee door Fredy Knie jr. aan Emily en Menno van Dyke, het bejubelde jongleurs echtpaar van het Wereldkerstcircus.

En dan de recensies. Er was weer eens heel veel circus afgelopen kerstperiode. Teveel om hier op te noemen. We gaan van de grootste (Stuttgart) wintertent, via alle soorten en maten naar een van de kleinste (Hilversum) en van Carré naar Ahoy. Recensenten waren over de grens in Duitsland en België en ze gingen zelfs met de Clubbus naar Zwitserland. En met genoegen maken we melding van de glorieuze show in Dave’s Winter Variété in Rotterdam.

Tenslotte nog dit. Wij zitten nu al boordevol plannen voor de komende nummers. Geeft u dan een goede bekende een abonnement cadeau. Nog geen abonnement? Word dan direct abonnee bij Fred de Ligt (freddel@ziggo.nl).

Commentaar via Facebook
1902 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag