Dompel je onder in de magische wereld van het circus, ontdek de geheimen en raak gefascineerd door deze unieke plaats. Geniet van het grootste miniatuurcircus ter wereld, gebouwd door De Nederlandse ingenieur Ben van Herwerden. Bewonder de oude veelkleurige posters en de mooiste en kostbare kostuums van circusartiesten. Betreed de kleedkamer van de beroemde Catalaanse clown Charlie Rivel en beleef hoe het voelt om risico te lopen als partner van een messenwerper!

De Nederlandse ingenieur Ben van Herwerden wijdde 40 jaar van zijn leven aan het materialiseren van het gigantische Duitse Gleich-circus (1924-1937)

Een nieuwe baanbrekende voorziening

Circusland is de enige Europese patrimoniale instelling die zich uitsluitend bezighoudt met de geschiedenis en de huidige activiteiten van de circuswereld. De missie van het Palau del Circ zal het verzamelen, bewaren, onderzoeken, verspreiden en tentoonstellen van de culturele erfenis zijn die het circus sinds zijn ontstaan ​​over de hele wereld heeft voortgebracht. 

Kostuum collectieCircusland zal een particuliere instelling zonder winstoogmerk zijn die verantwoordelijk zal zijn voor het creëren, behouden, onderzoeken, verspreiden en tentoonstellen van een permanente verzameling van culturele goederen die verband houden met de circuskunsten.

Documenten

Oprichter is Genís Matabosch, President van Circus Arts Foundation en directeur van het International Circus Festival Gold Elephant of Girona

Genis Matabosch