7 februari 2019

Circusbrouwerij wint twee Digital Beer Awards

HEESTERT – Dat Belgen van bier houden weten we al sinds het jaar 0. En ook wij Nederlanders houden ervan. Sterker nog:  Circusweb is ooit vorm gegeven onder het genot van een Belgisch biertje (of meer) gehaald bij een groothandel in Essen, net over de grens. Dat is meestal echt smullen geblazen. Kortom, Belgische bieren, niks mis mee!

Tot onze grote verrassing blijkt er dus een echt circusbrouwerij te bestaan. En niet zomaar een brouwerij, afgelopen week wonnen 2 biertjes van deze circusbrouwerij een prijs, de kruidentripel Piccolo werd derde in de categorie ‘Bieren buiten categorie’. De ‘Jongleur’  behaalde de eerste plaats in de categorie ‘Blond met een alcoholgehalte van minder dan 6,5%.

En dan worden wij natuurlijk nieuwsgierig waarom iemand een circusbrouwerij begint. Daarom maar even gekeken op de website van deze brouwerij. 

Hoe ontstonden deze biertjes?

Circusartiesten Stijn Vercaemst en Tim Vandenberghe maakten in 2012 een act met met 2 piccolo’s op stelten en een reuzenbar. Het publiek probeerde op de reusachtige stoelen te klimmen en als beloning voor deze waaghalzen werd dan een biertje ter beschikking gesteld.
De twee vrienden zagen in dat een eigen biertje wel een hele mooie meerwaarde zou bieden en van een idee kwam een plan, en de uitvoering. Er werd een mooi recept opgesteld en 2013 werd het eerste biertje gebrouwen, de Piccolo. 
Bier brouwen werd steeds meer een serieuze zaak, na het eerste biertje Piccolo werd een tweede biertje op de markt gebracht onder de naam De Jongleur. Vooral aan de Jongleur werden eisen gesteld. Het moest drinkbaar zijn, fris en laag in alcohol.

In 2016 werd het eerste biertje gelanceerd op het Internationale Streekbieren Festival in Zwevegem. Het was een schot in de roos voor vele fijnproevers. Inmiddels is het derde biertje ook uitgebracht: Ringmaster. Een fles met een dikke buik, het is dan ook een bruin biertje. 

Wie nieuwsgierig is naar die biertjes hoeft niet heel lang te wachten, De Kring Duin- en Bollenstreek gaat speciaal naar België om deze biertjes te importeren. 24 februari zijn die biertjes te winnen bij de Tombola. Dus allemaal komen!
Bovendien zijn deze biertjes ook te koop tijdens de bijeenkomst van de Kring van Circusvrienden Bollenstreek, na het nieuws van deze awards zijn de biertjes voorlopig compleet uitverkocht in België, Circusweb wist beslag te leggen op de laatste voorraad. 
Aanbieding:
3 biertjes 10 euro
6 biertjes 17:50 in feestverpakking. 
Je kunt de biertjes van tevoren al reserveren via Circuspers@gmail.com

Meer informatie http://circusbrouwerij.be/
Indien uitverkocht weer opnieuw kansen voor aankoop van deze biertjes bij de kringvergadering van november.