TILBURG – Bij het Festival Circolo zal de voorstelling Tipping Point van Ockham’s Razor worden voorzien van audio descriptie. 
Voor alle voorstellingen tijdens Festival Circolo geldt het keurmerk ‘language no problem’. Bij circustheater gelden er geen culturele en/of taalbarrières; Festival Circolo is voor iedereen. Om die belofte waar te maken, worden alle denkbare drempels verlaagd. 

Zo kunnen ook mensen met een beperking genieten van Festival Circolo. Vrijwel alle voorstellingen (uitzonderingen zijn PIT en de Circus Cityhack) zijn toegankelijk met een rolstoel. Hulphonden zijn bij alle voorstellingen toegestaan.

Festival Circolo maakt één van de voorstellingen speciaal toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Middels audiodescriptie en een “Meet and Feel” introductie wordt de voorstelling Tipping Point van het Britse Ockham’s Razor ‘gevisualiseerd’. De audiodescriptie wordt verzorgd door de Stichting ‘Komt het Zien’

Over ‘Tipping Point’

Vijf artiesten en vijf balanceerstokken. Meer is er niet nodig voor een meeslepend spel tussen orde en chaos, manipulatie en overgave. In Tipping Point balanceren de acrobaten van Ockham’s Razor voortdurend met niets anders dan hun pure spierkracht en de vijf stokken die rakelings langs hun gezichten scheren, die ze dwingen tot bukken en strekken, tot pure waaghalzerij. In Tipping Point wordt je verbaasd door de synergie, gecombineerd met bizarre lichaamstechnieken. Spannend, indrukwekkend, kwetsbaar, meeslepend, Meemaken!

Deze opwindende show is geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. De audiodescriptie is beschikbaar bij de voorstelling op donderdag 18 oktober om 20.00 uur. Circusverslaggevers vertellen via koptelefoons alles wat er op het podium te zien is en de visueel beperkte gasten kunnen het decor zelf ervaren en de kostuums van de spelers voelen.

Festivalbezoekers met een visuele beperking kunnen zich melden via welkom@festivalcircolo.nl. Er worden dan speciale plaatsen en koptelefoon gereserveerd. Men wordt om 19.00 uur ontvangen op het festivalterrein voor een introductie op de voorstelling. In een speciale ‘Meet and Feel’ kan men kennismaken met de spelers, het decor en de attributen die in de voorstelling worden gebruikt.

Voor dit speciale programma geldt de normale toegangsprijs (volwassenen: € 20,- / kinderen € 15,-)