GOUDA – Het Circus van Sinterklaas heeft het eerste weekend in Gouda achter de rug. Ook vorig jaar kon Gouda kennismaken met dit evenement. Toen stond het circus nog op de Markt opgebouwd. Dit jaar is de tent veel groter. daardoor is de toch al krap bemeten ruimte op de Markt echt te klein. Daarom staan de tenten nu opgebouwd op het terrein van Goudasfalt, ter hoogte van het centrum aan de overkant van de Hollandse IJssel. Hier is, na het opbouwen van het circus, voldoende ruimte over om te parkeren.

recensie en foto’s Marcel Bergema

NapPas

no images were found

Bij deze tweede editie werkt de producent, de jonge circusondernemer Kevin van Geet, nauw samen met het Belgische circus Barones en wordt de bezoeker ontvangen in de tenten van dit circus. En treden tijdens de show de artiesten op van Barones. In de show zit een duidelijk sinterklaasverhaal dat steeds gelinkt wordt aan de optredens van de artiesten: belandt een pakje door een slordige Zwarte Piet bovenop een lantaarnpaal? Via een sterk staaltje mastacrobatiek wordt getoond hoe je het naar beneden krijgt. En weten we nog van die winter dat het te koud was voor het paard Amerigo? Het publiek krijgt de Siberische kameel te zien die de kou wel trotseerde. En toen Piet meer pakjes moest vervoeren dan hij met zijn handen dragen kon? Hij ging noodzakelijkerwijs jongleren en de charmante Tsjechische artieste Kelly laat daar een sterk staaltje van zien. Daarmee zijn het verhaal en de optredens goed met elkaar in balans en biedt het circus meer dan een reguliere show met een optreden van Sinterklaas tussen de bedrijven door. Daarbij wordt het verhaal goed ondersteund door de dialogen tussen spreekstalmeester Kevin en Clown Davy. Laatstgenoemde is er een kei in om de eenvoudigste dingen niet te snappen en brengt daarmee veel humor in de show. Ook de clowns van Barones blazen, letterlijk en figuurlijk, hun partijtje mee.

 

De voorstelling kan nog bezocht worden op woensdag 29 november en in het weekend van 2 en 3 december. Daarna gaat Kevin zich weer helemaal richten op zijn volgende productie, het Kerstcircus van Etten Leur dat dit jaar al weer de vierde editie beleeft.