Op het Noordwijkse Wantveld bezochten we afgelopen week Circus Sijm bij de avond voorstelling. De middagvoorstelling was helemaal uitverkocht, zo hoorden we van een circusfan die daarbij was geweest.
Ook de avondvoorstelling wis nagenoeg geheel gevuld, met mensen die kinderen meenemen, maar ook mensen die zonder kinderen even heerlijk komen genieten. Circus Sijm is blijkbaar de roem vooruitgesneld.
Het programma Vive le Cirque is een ode aan 250 jaar circus, en als alle circussen zo waren als Sijm, zouden er nooit meer droeve verhalen verteld hoeven worden over hoe het gaat met circussen. Een zuiver professionele uitstraling. Bij binnenkomst in de restauratietent al volop entertainment, van jonglerende artiesten die het publiek verwelkomen. Je zit meteen in de circussfeer. En zo is het ook met het programma.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”72″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”blindX” cycle_interval=”4″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[of klik hier]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

We maken meteen kennis met de witte clown Yann Rossi, bekend van Carré, Monte Carlo, Knie, Krone en Roncalli, een clown om trots op te zijn. Milan Osmera is een uitmuntend jongleur die ook leuke grapjes weet uit te halen met zijn jongleerclubs en ringen. Weer eens iets anders. Deze act wordt gevolgd door een rolschaats acrobatiek act met Paulo Ernesto en Veronika Faltiny. Klinkende circusnamen. Wie Kaselovsky heet kan met paarden omgaan. In de minipiste draven twee goedgetrainde paarden rond, zonder irritante zweepgeluiden. Een indrukwekkend nummer. Priscilla Erani brengt een spetterend hoelahoepnummer, op muziek van de Amerikaanse Rockband Evanescence. Een nummer om weer helemaal wakker bij te worden.
En dan een komische circusparade met opnieuw een paardenact. Paolo Ernesto vormt in dit circus een gelegenheidsduo met Yann Rossi, en het lijkt alsof zij al een levenlang met elkaar samenspelen. Heel mooi. Na de pauze kunnen we genieten van het echtpaar Rossi, met hele leuke muziekacts, het publiek voelt wel hoe bijzonder het is om dit mee te mogen maken. Milan Osmera is behalve verdienstelijk jongleur ook een illusionist. Kippenvel bij het Kruisboog schieten met Priscilla Eranie en Marco Moressa. Hoe krijgt hij het voor elkaar om achteruitschietend zijn vrouw niet te raken. Je moet het maar durven.
Complimenten aan Alex Sijm, die naast het leuke Circus Alexander ook met Circus Sijm een enorm succes heeft. Twee circusproducties en een ongelofelijk aantal voorstellingen in een jaar tijd. Dan moeten ze nog eens zeggen dat circus moeilijke tijden meemaakt. Een goede pr, een goede marketing campagne, en je krijgt er dagelijks je circus mee vol. Een voorbeeld van hoe circus zou moeten.

https://www.circussijm.nl/

Conny Hendriks ging  naar Circus Sijm en schreef een leuke recensie 

AMSTERDAM – Wie zegt dat het traditionele circus uit de tijd is moet op zijn woorden terugkomen als je naar de mooie voorstelling van het circus Sijm gaat. Ieder jaar overtreffen Alex en zijn creatieven zichzelf.

De liefde en passie die Alex voor zijn circus heeft zie je ook in deze voorstelling met het thema ” Vive le Cirque” weer aan alle kanten terug. De klassieke elegante witte ” clown de luxe” Yann Rossi met concertina als opening van de voorstelling, ik houd ervan, mijn circushart smelt en ik denk met weemoed terug aan oude tijden. Schoonheid spanning en sensatie. De voorstelling begint en in hoog tempo volgen de acts elkaar op, geen moment van verveling, alles is met kleine en muzikale intermezzos aan elkaar verweven.

De kwaliteit is zeer hoog dit jaar, mooie mensen die allen echt iets kunnen, iedere act elegant gepresenteerd en zonder uitzondering in prachtige kostuums. De artiesten stralen vreugde uit, glitter glamour “das gewisse etwas” hebben ze allemaal. De paarden worden mooi en kundig gepresenteerd, mooi in de tuigen met pluimen. Het publiek zit in bewondering met ouderwetse ahh’s en ohh’s tot aan de finale geboeid te kijken.

Vive le Cirque, opening met alle artiesten
Milan Osmera jongleur
Skating Ernestos rolschaatsen
Francois Kaselowski paardendressuur
Priscilla Errani hula hoop
Paolo Ernesto, Veronica Faltini, Milan Osmera komische circusparade
Paolo Ernesto Yann Rossi clownsentree
Pauze
Alexandra Rossi ensamble 250 jaar circus
Veronica Faltini trapeze
Yann en Alexandra Rossi muziekentree
Milan Osmera Veronica Faltini magic
Duo Double Risk boogschieten messenwerpen
Alex Sijm spreekstal/ceremoniemeester
Finale
De uitverkochte voorstelling bewijst dat het publiek weet dat bij circus Sijm kwaliteit gegarandeerd is. Als ik een cijfer aan dit gezellige goed verzorgde circus mag geven is dat een dik verdiende 10
Conny