Miniatuurnieuws- Gisteravond was in het televisie programma,  Van onschatbare waarde,  te zien dat het miniatuurcircus Sarrasani van bouwer Andreas (Bob) van Schelfhout is verkocht. Bekijk de uitzending hier .

70 jaar geleden, tijdens – en na – WOII,  legde de vader van Andreas Schelfhout de laatste hand aan het enorme miniatuurcircus van Sarrasani, waarna het werd verkocht aan een Zwitserse orgelbouwer. Maar een aantal jaren geleden  dook het weer op, waarna de zoon het weer terugkocht voor 15.000 euro. Destijds verkocht zijn vader het mini-spektakel voor 15.000 Zwitserse frank.

Na terugkeer in Nederland werd het kleine circus tentoongesteld in Galerie Noordvleugel te Veenklooster, in het Kermis- en Circusmuseum te Steenwijk, in Kunsthandel Simonis en Buunk te Ede, bij Goois Scheppend Ambacht te Hilversum in het Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden (Dr.)

Naast een grote speeltent, stallen en wagens wordt het circus bevolkt door dieren en figuren, voor het merendeel van antiek elastolin. Eerder werd het circus te koop aangeboden voor wederom € 15.000.

Gisteravond was in het televisie programma van onschatbare waarde te zien dat het circus werd verkocht voor € 3.350 euro. Het ging de verkoper niet om het geld, maar het ging hem erom dat het circus goed terecht komt.

Ook leuk om te kijken;