20 september 2021

Circus Monti

Foto’s en tekst: Fred Niessen

Zwitserland- Luzern – Ook dit jaar weer een zeer verrassend compleet nieuw circus belevenis in Luzern mogen meemaken van de familie Muntwyler. Een programma met een verhaallijn inclusief boodschap en dat alles begeleid door een live orkest.  In plaats van zaagsel in de piste een prachtige parketvloer en zeer uitgebalanceerde belichting. Een plaatje van een circus dorp met zeer goed onderhouden materiaal een lust voor het oog van iedere circusliefhebber !

Een leraar die voor de klas staat, droomt van vrijheid. Met hulp van zijn leerlingen lukt het hem  uit het alledaagse te stappen en in de wereld van fantasie, schoonheid en risico te duiken, de wereld van het Circus !

Het programma: Cirque je t’aime is geïnspireerd op het wonderlijke leven van Hildegard en Guido Muntwyler die hun droom in 1985 verwezenlijkt hebben met hun eigen circus Monti. Een veertien tal jonge artiesten afkomstig uit alle delen van de wereld vertoonde  verschillende circus disciplines zoals de verticaaldoeken tot Hula Hoop, handstand, hand op hand, luchtring en ook clownerie.

De familie Muntwyler had dit jaar voor een manege pauze gekozen, maar door de blessure van Antonio Pansa (slappe koord)  ontstond er een opening in het programma die Mario Muntwyler met zijn voortreffelijke jonglage wist te compenseren. Een zeer enthousiast ensemble van artiesten die met het programma ook een boodschap meegaven: maak je droom waar !

Mede door de combinatie van de verschillende circus disciplines kreeg het programma op zeer vindingrijke en creatieve momenten gestalte . Een programma wat goed erg goed werd ontvangen en na afloop een langdurige staande ovatie opleverde.

Monti onderscheid zich van de traditionele circus vorm, maar is al velen jaren in staat om met zijn vernieuwde circusvorm, perfectie en creativiteit het publiek aan te trekken.

Chapeau familie Muntwyler !

https://circus-monti.ch/home/