10 februari 2016

MiX-Rotterdam

Circus MiX Rotterdam

Circus MiX is een circus wat kinderen en tieners ondersteunt in hun sociaal-emotionele, creatieve en fysieke ontwikkeling.

Ruim 90 kinderen van 3 Rotterdamse basisscholen in Hillesluis en Bloemhof krijgen wekelijks circus en dance lessen.

Zelfvertrouwen, samenwerken, presenteren, lekker in je vel zitten, bewegen en sportief bezig zijn,  zijn allemaal belangrijke onderdelen in de groei naar volwassenheid. Circus MiX erkent dat en werkt hieraan. Bij circus MiX gaat het niet om het eindproduct maar juist om het proces gericht op de sociale ontwikkeling.

Circus Mix is gestart als naschoolse activiteit in het kader van het concept Brede school van OBS De Zonnehoek, een basisschool in Rotterdam-Zuid. Met circus als middel wordt gewerkt aan de 3 ontwikkelingsgebieden: sociaal-emotioneel, fysiek en psychisch. Met ingang van schooljaar ’13 – ’14  wordt de methode uitgerold naar Obs de Piramide en OBS Pantarijn.

De vaste activiteit dient hierbij als basis, maar wordt aangevuld met activiteiten gerelateerd aan het circus en de belevingswereld van kinderen. Hierbij kunt u denken aan het bezoeken van theatervoorstellingen, twirlen, dans, presentatietechnieken, etc. Circus MiX werkt hierbij samen met verschillende partijen uit de eigen en aangrenzende wijken.

Circus MiX is niet één project, maar een verzameling van projecten die is het beste te vergelijken zijn met een opleidingstraject. Hierbij wordt bij elk kind het talent wordt aangeboord en aangewend om gezamenlijk een topprestatie te leveren.

De stichting is gesitueerd in één van de kwetsbare wijken van Rotterdam-Zuid, Hillesluis en  probeert letterlijk een springplank te vormen voor de daar opgroeiende jeugd.

Wij nodigen u van harte uit om bij ons langs te komen op één van onze circuswerkplaatsen. De adressen en tijden vindt u op deze site.

Circus MiX moet je niet beschrijven, Circus MiX moet je ervaren!!

Circus MiX
p.a. Hollandsestraat 74
3074 TM  Rotterdam

 

Contactpersoon:
Menno van der Laan
06-40525290
info@circusmix.nl
www.circusmix.nl