17 november 2020

Circus Krone rouwt om olifant Mala!

Vanavond maakte ’s werelds grootste circus, Circus Krone, bekend dan hun geliefde olifant Mala is gestorven:

“Met een huilend hart hebben we afscheid moeten nemen van onze olifant Mala. Mala, die tot een paar weken geleden nog zonnebaden en uitstapjes maakte door de grote buitenruimte van haar seniorenwoning in Spanje, ging de laatste dagen steeds verder achteruit. Een klein team, waaronder de dierenarts van het park, en James Puydebois, dierenleraar en constante metgezel van de Circus Krone olifanten en ook Martin Lacey jr. stonden het dier in de laatste dagen van haar leven bij.”

Mala was verzwakt en alle pogingen om Mala uiteindelijk weer overeind te krijgen, mislukten. De organen van een dier met een gewicht van tonnen, worden – door lang liggen – niet meer van bloed voorzien en lopen onherstelbare schade op. Tot een paar dagen geleden had Mala nog de neiging om zelf te eten. Ze stopte echter met zelfstandig eten.

“De mislukte pogingen om op te staan gaven alleen de trieste zekerheid dat ons meisje moe was geworden – huilend, maar uit liefde voor het dier moesten we dit accepteren. Iedereen die met dieren leeft, mag alleen handelen in het belang van het dier. We hebben Mala in haar laatste uren ondersteund met een maximum aan palliatieve geneeskunde, ”zegt Martin Lacey jr.”

“Vooral Jana Mandana Lacey-Krone, die in de laatste fase van haar zwangerschap zit, wordt hard getroffen door Mala’s dood. Mala was meer dan 55 jaar oud en woont sinds 1967 in Circus Krone. Ze maakte iets later haar debuut in de ring in München met Frieda Sembach-Krone en begeleidde generaties lang alle Circus Krone-tournees en winterproducties.  Jana Mandana Lacey-Krone groeide op met haar en de andere olifanten, en leefde met haar dikhuiden zowel in de ring als daarbuiten.”

“Mala’s huis was het circus – met een bezwaard hart besloot Jana Mandana Lacey-Krone haar met pensioen te laten gaan na een intensieve acclimatiseringsfase. Zo woonde Mala sinds 2019 met haar olifantengroep in een seniorenresidentie in Spanje en had ze daar een geweldige tijd als gepensioneerde olifantenvrouw. Jana Mandana Lacey-Krone reisde zo vaak mogelijk naar Spanje om tijd door te brengen met haar gepensioneerde dieren. Mala was een aanwinst voor de hele familie Krone. Ongeacht wie haar pad kruiste, ze drukte haar stempel op familieleden, artiesten, medewerkers, bezoekers en ons publiek. We zullen je nooit vergeten.”, zo schrijft Circus Krone.

Circusweb wenst de betrokken veel sterkte.

Circus Krone olifant Mala