18 juni 2019

Circus Krone opbouw Neuss

Vandaag heeft Circus Krone opgebouwd in Neuss vlak bij Düsseldorf. Wij kunnen hiervan alvast enkele foto’s laten zien. Omdat Neus de plaats is die waarschijnlijk het dichts bij de Nederlandse grens is, zijn er al veel circusvrienden en circus fans die weten waar ze deze week naar toe gaan.

Copyright Basti Mertens ©

Circus Krone presenteert zich al jaar en dag als grootste circus van Europa en na het sluiten van het Amerikaanse circus Ringling brothers Barnum and Baily durven zij zich het grootste circus ter wereld te noemen. Indrukwekkend is natuurlijk de immense tent met een Diameter van 48 x 64 meter en een hoogte van 16 meter.

Copyright Basti Mertens ©

De vier stalen masten zijn dan ook maar liefst 22 meter hoog. Maar liefst 250 ankers moeten er in de bodem geslagen worden om de tent overeind te zetten en overeind te houden. Dat hier ruim 60 man aan werkt omdat binnen een halve dag compleet met inrichting klaar te krijgen is ook indrukwekkend.  Maar liefst 30 maal per jaar verhuist circus Krone naar een nieuwe speelplaats. In de winter speelt het circus in het eigen vaste circusgebouw in München.

Copyright Basti Mertens ©

De voorstelling dit jaar heeft de titel Mandana meegekregen, “Circuskunst opnieuw gedroomd” Daarover meer in het volgende artikel als we de show met eigen ogen hebben kunnen zien in Neuss op de Kermisplaats. Ons advies is gaat het zien !

Copyright Basti Mertens ©

Met dank aan Basti Mertens voor de foto’s

Copyright Basti Mertens ©