10 december 2019

Circus Krone Olifanten en Neushoorns

München – Diverse media in Duitsland berichten vandaag dat Circus Krone twee van de vijf olifanten heeft terug gehaald uit het Spaanse reservaat “El Castillo de la Guardas”. Bara en Burma waren 8 maanden geleden met drie andere olifanten van Circus Krone meegereisd naar Spanje, de andere olifanten gingen met pensioen in het reservaat.

Bara en Burma

Bara en Burma waren mee zodat de gepensioneerde olifanten in hun eigen kudde konden wennen aan hun nieuwe omgeving. Bara is pas 43 jaar oud en die begon zich te vervelen in het reservaat en is nu samen met haar vriendin Burma terug gekeerd bij circus Krone. Tegenover de dierenactivisten verklaard Jana Mandana, de directeur van circus Krone, dat zij het beste met haar dieren voorheeft en dat ze na het overlijden in de toekomst geen nieuwe olifanten meer zullen aanschaffen.

Olifanten van circus Krone in het reservaat in Spanje

Geadopteerde neushoorns.  

De directie van Circus Krone reisde onlangs zelf nog naar Afrika om de daar dun hun geadopteerde neushoorns Oscar en Hoppe te bezoeken. Met hun stichting „Go for Rhino e. V.” steunen zij in Afrika een programma om neushoorns te beschermen en te voorkomen dat deze bijzondere diersoort uitsterft.

Over „Go for Rhino e. V.”

Bijzonder problematisch is de situatie van neushoorns in zuid Afrika. Elke dag sterven 3-5 dieren door stroperij, de westelijke zwarte neushoorn en de noordelijke witte neushoorn worden al als uitgestorven beschouwd.

Circus Krone wil daarom een ​​voorbeeld stellen en samenwerken met de non-profit vereniging “Go-for-Rhino” voor de bescherming van neushoorns in Zuid-Afrika. Help ons! De adoptie kost 25.000 rand in het jaar, dat is ongeveer 1.600 euro. En het leuke van adoptie is dat ook de mensen in de omgeving worden geholpen door banen te creëren en het levensonderhoud van gezinnen veilig te stellen. Donaties kunnen worden gedaan op de bankrekening van de onderstaande vereniging.

Laten we een voorbeeld stellen en samen iets goeds doen.

Donatie account :

Kontoinhaber: Go-for-Rhino e.V.
IBAN: DE11269513110161178678
BIC: NOLADE21GFW, Sparkasse Gifhorn-Wolfsburg

Circus Krone beschermt neushoorns in Afrika