Van 12 juli tot en met 10 september toont het Kijk en Luistermuseum de wisseltentoonstelling ‘Circus in het museum’: een kleurrijke, speelse en interessante expositie samengesteld uit de verzameling van Jan Leppink (boven).

Jan Leppink was als kleine jongen al geinteresseerd in circus en ging er vaak met zijn ouders heen. “De kleurige circustent, de geur van zaagsel, de woonwagens en natuurlijk het leven als circusartiest. Circus is fascinerend. Vroeger gaf ik als kind al met mijn vriendjes voorstellingen voor de hele buurt voor 5 cent per bezoeker.
Later verzamelde alles wat hij kon vinden over het circus. Affiches, miniaturen en modellen en hebbedingen. Het Kijk en Luistermuseum raakte geinteresseerd in zijn mooie verzamelijkg en maakte er een tentoonstselling van.
Expositie
In het Kijk en Luistermuseum exposeert Jan Leppink van 9 juli tot en met 10 september een mooie selectie uit zijn verzameling. De tentoonstelling omvat onder andere maquettes, clowns, marionetten, speelgoed en zelfs een bewegende cakewalk in miniformaat. Ook zijn er objecten van andere leden van de Club van Circus Vrienden zien. Zo is er een prachtig schaalmodel van 2 bij 2 meter (1:43) van het circus Sarrasani, uit de verzameling van Nico Wiertz.

Voor kinderen
Kinderen die dat willen kunnen in het museum verkleedkleren aantrekken om zich heel even echt circusartiest te voelen. Ook is er een knutseltafel, waar je met het thema circus aan de gang kunt. En elke woensdagmiddag kun je je laten schminken.

Kijk & Luistermuseum
Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom
T 0318-414629
kijkenluistermuseum.nl
facebook.com/kijkenluistermuseum
www.kijkenluistermuseum.nl