KATWIJK – Voor de tweede keer in vijf jaar tijd krijgt zorginstelling De Wilbert bezoek van Circus in de Zorg. Voor mij een mooi moment om op de fiets te springen en even van de sfeer te proeven. 

Het is feest bij de instelling. Van alle kanten komen bewoners al of niet in een rolstoel of achter de rollator naar het circus. Van Frank de circusdirecteur krijgen ze allemaal een zakje chips uitgereikt. Sommige bewoners vinden het toch wel een griezelige onderneming om in de circustent plaats te nemen. Die mogen na enig aandringen lekker dicht bij de open blijvende uitgang zitten. Eenmaal op de plek zijn ze helemaal op hun gemak en ligt de focus op het zakje chips.

Frank heet de bewoners welkom en verkleedt zich als Clown Frenky waar iedereen bij is. Dat vinden de toeschouwers echt prachtig om te zien. Met Frenky is het altijd feest en omdat Circus in de Zorg precies 20 jaar bestaat wordt er flink gezongen en zijn er ook nog eens cadeautjes. Het eerste cadeautje is een mini accordeon en hierop nostalgische meezingliedjes. De stemming zit er in. De witte clown komt de piste in en speelt een deuntje mee en daarna nog een eigen lied. En dan komt good old Francois Kaselowski in de circuspiste met zijn vrouw Beate. Hij zet allerlei stoelen op zijn kin en daar genieten de bewoners van. Razend knap natuurlijk. Mr. Valentino zien we twee keer achter elkaar, eerst met een leuk kattennummer, maar het hondennummer oogst helemaal veel bijval. Er zitten dan ook veel meer hondenliefhebbers dan kattenliefhebbers in de circustent, zo laten ze weten.

Het is een intieme show die helemaal afgestemd is op de belevingswereld van het
publiek. Wie kan dit allemaal beter doen dan Clown Frenky, die de bezoekers op het gemak stelt, daar bij simpele maar leuke grapjes lanceert. Dat maakt de voorstelling toegankelijk, liefdevol en onvergetelijk. Na precies een uur eindigt de show met een feestelijke afsluiting.

Circus zonder drempels
Circus in de Zorg maakt plezier en vertier toegankelijk. Iedere voorstelling vertelt een
verhaal, prikkelt en roept herinneringen op. Het circus verbindt verschillende doelgroepen en koppelt authentieke circusdisciplines aan artistieke ontwikkeling. De artiesten vormen een bonte mix van gelouterde professionals en afgestudeerde talenten van circusopleidingen. Samen creëren ze een plek vol magie en avontuur, die de dagelijkse beslommeringen even helemaal doet vergeten. Zo verhoogt Circus in de Zorg de kwaliteit van leven voor jaarlijks ruim 51.000 ouderen, gehandicapten en mensen met een beperking in heel Nederland.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, staan en binnen

Simpel en doeltreffend
We kunnen in Nederland bijzonder trots zijn op zo’n initiatief van Circus in de Zorg. Mensen in de zorg, zowel bewoners als vrijwilligers en personeel kunnen even heerlijk wegdromen bij zo’n liefdevol circus. Met een keur van acts die zeer afwisselend zijn. De vrolijke, grappige soms stuntelige Frenky, de knappe stoelenact van Kaselowski, de indrukwekkende diaboloact van Robin Orton, de witte clown Zdenek Orton, de vertederende dressuur van Mr. Valentino, even heerlijk een uurtje genieten en weg van de dagelijkse beslommeringen. Dit feest in Katwijk mag gerust wel vaker langs komen dan eens in de vijf jaar!