Circus Harlekino stond gisteren en vandaag in Bladel, tegenover camping “Achterste Hoef”. Opvallend is natuurlijk gelijk het grote wagenpark met nieuwe en pas gespoten trailers van “Kevin van Geet circusproducties” Je kunt gelijk zien dat Kevin hier nu de scepter zwaait. De laatste 30 jaar was het circus in handen van Peter Verberk, die eerst het enthousiasme voor het circus, en nu het complete circus heeft overgedragen aan zijn kleinzoon.  

Corona regels

Bij de kassa hangt een keurige briefje met de voorschriften betreffende de corona regels, bij de ingang van de tent, zijn de voorschriften nog een keer keurig afgedrukt op een banner, het is duidelijk ook de circuswereld komt er niet omheen, wil je open voor publiek dan gelden er regels. Op zich is dat geen probleem, maar de 1,5 meter afstand betekenen ook hier geen tribune, maar bankjes voor de kinderen en stoelen voor de volwassenen. Gelukkig het publiek heeft er geen moeite mee, maar het gaat natuurlijk wel ten koste van een groot aantal zitplaatsen. Bij de ingang staat een keurig pompje met  desinfectie gel, waar goed gebruik van wordt gemaakt.

Met live muziek

In de tent hebben een kleine honderd personen op deze dinsdagochtend om 11 uur een plekje gevonden. De tent wordt gedeeltelijk dichtgesnoerd en het 30 jarig circusfeest kan beginnen. Het volgende opvallende punt is de verlichting, niet een klein beetje, maar een hele batterij aan verlichting treed in werking en het tweemans circus orkest speelt de openingsmars, mijn gedachten gingen even terug naar 1980 toen in circus Nol Renz, John Pulman en Henny Palmen aldaar het tweemans orkest vormden. Je zit gelijk in de goede “ouderwets gezellige” circussfeer. Hier bij circus Harlekino wordt het combo gevormd door Johny Manfredo achter het orgel en Gino Hupertz achter de drums.

Kevin van Geet

Kevin van Geet kennen we natuurlijk van Kevin van Geet circus producties, circus Maximum, het sinterklaascircus Gouda, Kerstcircus Etten-Leur en nu is deze jonge circus ondernemer ook nog de trotse eigenaar van circus Harlekino. Hij heet het publiek op zijn bekende charmante manier welkom en wordt in de rede gevallen door clown Gino, die vraagt of hij de directeur kan spreken hij wil optreden in het circus, dat mag en hij speelt een prachtige opening op de saxofoon, het is gelijk de inleiding voor het luchtnummer aan de ring van Tunde Szabo uit Hongarije.

Clown Gino

De laatste jaren is clown Gino werkzaam bij het Duitse circus Charles Knie, dat circus is helaas ook niet op reis door de coronacrisis en daardoor heeft Kevin zijn kans schoon gezien deze clown voor zijn programma te strikken. Gino heeft een mooie clownskop, een prettige stem en kan mooi saxofoon spelen, dat doet hij in de opening en in de finale, ook speelt hij de “circus Renz mars” op de xylofoon en als hij niet in de piste staat, dan zit hij achter het drumstel en zo is hij de verbindende en hard werkende factor van de show. We zien hem ook nog met een ballonnen reprise, als Wilhelm Tell en touwtje springen met vrijwilligers uit het publiek.

Dieren

Nadat Kevin heeft laten zien dat hij dat hij kan balanceren, met dolken, zwaarden, glazen, hamers en stoelen is het tijd voor de dieren van het circus. Een circus zonder dieren is als een vissenkom zonder vissen. Het is opvallend op het moment dat de dieren worden aangekondigd, veren de kinderen op en de ouders trekken de mobieltjes tevoorschijn er wordt veel gefilmd en gefotografeerd. De oh’s en ah’s klinken door de tent, het lijkt wel het moment waar iedereen op heeft gewacht. De ezels staan als ze niet optreden achter de tent in een heel groot “paddock” een omheind stuk weide waar ze vrij kunnen rondlopen en bewegen zoveel als ze willen.

Finale

Het tweede luchtnummer is in de zijden doeken en wordt door Tunde Szabo weer op charmante wijze gebracht. Dan als finale nummer verruilt Johny Manfredo zijn plek achter het orgel voor een plek in de piste. Zeven jaar geleden stond hij daar ook in circus Harlekino en nu is hij terug. Met kegels en ringen, uiteindelijk tot wel 7 stuks laat hij zien dat  hij het jongleren nog niet is verleerd. Dan is het tijd voor de finale, van dit bijna een uur durende programma zonder pauze, waarbij alle artiesten nog een keer in de piste komen en worden voorgesteld door Kevin van Geet en je je realiseert dat dit hele circus door slechts zeven mensen wordt gemaakt en dan mogen we dus Dennis van Haperen achter de bediening van het licht en geluid ook niet vergeten.

Nog tot eind augustus toert circus Harlekino langs de Nederlandse campings om uiteindelijk in Bladel weer af te sluiten. Als u de kans heeft ga kijken en anders later dit jaar bij een van de andere Kevin van Geet circusproducties.

De mobiele “Circus Office” van Kevin van Geet circus producties
Circus Harlekino in Bladel
Het interieur van circus Harlekino
De ezels in hun paddock
Clown Gino vraagt naar de circus directeur.

Ticketmaster