2 december 2022

Circus Bossle brengt een eerlijke circusvoorstelling

Momenteel bereiden de verschillende circussen in Nederland zich voor op de kerst- en wintercircussentijd. Voor het eerst in twee jaar kan er weer volop gespeeld worden! Dat spelen deed Circus Bossle het afgelopen jaar ook volop. We bezochten hun voorstelling en genoten. Een verslag van de voorstelling van een hardwerkende circusfamilie.

Bij aankomst staat Circus Bossle er verzorgd bij. De kenmerkende gele circustent staat er
deze zondagochtend netjes bij, het buffet doet goede zaken en we worden vriendelijk
welkom geheten. De tent is bijzonder goed gevuld en het publiek – veelal bestaande uit (groot)ouders die hun kleintjes voor het eerst meenemen naar het circus – hebben er zichtbaar zin in. En dat zorgt bij voorbaat al voor een perfecte circussfeer!

Al bij aanvang van de voorstelling valt het op dat Bossle beschikt over een bijzonder goede
lichtinstallatie. Voor het formaat van het circus hebben ze dit goed voor elkaar en het vormt een absolute meerwaarde gedurende alle acts die volgen. Dat geldt ook voor de
comfortabele circustribune; de infrastructuur is voor een redelijk klein circus prima verzorgd.

Een kleine club artiesten brengt een bijzonder charmante circusvoorstelling die echt en oprecht is. Het niveau is technisch gezien niet in de hele voorstelling van absolute wereldklasse, maar: dat geeft helemaal niks. De artiestenclub samen zet een knappe en
multi-inzetbare prestatie neer. De familie Bossle werkt keihard en haalt samen alles uit de kast om een eerlijke klassieke familievoorstelling neer te zetten.
Misschien wel een beetje te veel. De voorstelling kent een groot aantal ‘losse’ acts en begint met een bijzonder tableau met ‘lichtjonglage’. Verderop in het programma is er nog een jongleeract, die een beetje dubbelop voelt; wellicht was een combinatie of verweving met de lichtjonglage interessanter geweest.

Vrij achterin het programma verbazen we ons over een knappe stoelenbalans. En verder:
twee korte clownsentrees, een nette luchthoepel, hoelahoep, messenwerpers,
bordendraaien en een vuurspuwblok in het thema van ‘Pirates of the Caribbean’.


Circus Bossle heeft ook een mooi bestand aan dieren, die er achter de circustent keurig
bijstaan. Geiten, pony’s, paarden, lama’s, honden en kamelen. Ook bij de ‘losse’ acts van
deze prachtige dieren zou een combinatie interessant kunnen zijn. Zo hadden de lama’s
bijvoorbeeld prima gecombineerd kunnen worden met de kamelen, wat het programma nog
net iets flitsender had gemaakt. Dit brengt ook het leuke van Circus Bossle naar voren; los
van dat we een gezellige voorstelling zagen, is er genoeg te ontwikkelen. En dat bedoelen we positief. Een verdere ontwikkelpotentie zit er zeker in en we voelen dat het circus hier in de toekomst mee bezig blijft. En dat maakt een nieuw bezoek meer dan de moeite waard!

Eén klein minpuntje: de vriendelijke dame die de voorstelling presenteerde was over het geheel bekeken tamelijk slecht te verstaan. Bij dit verslag hadden we graag de namen willen delen. Echter waren die veelal niet te volgen.
Maar… we sluiten graag positief af, want we hebben simpelweg een fijne voorstelling gezien.
Alles wat je van een familiecircus wilt zien, biedt Circus Bossle. Daarvoor complimenten aan de familie en aan het publiek: komt dat zien! Het circus Bossle staat met de kerstperiode in Drachten.