Circus Bolalou © Martijn Hendrikx

Circus Bolalou is afgelopen vrijdag de tournee 2019 begonnen in Budel, van Martijn Hendrikx ontvingen wij op verzoek onderstaand verslag en foto’s waarvoor dank. 

Circus Bolalou (Dennis en Steffie Bossle)

Het kleine maar fijne familiecircus Bolalou begon zijn nieuwe seizoen dit jaar in Budel. Het circus heeft de afgelopen winter weer flink geïnvesteerd in nieuw materiaal. Zo kwam er vanaf het kerstcircus een nieuwe circustent van 21 meter doorsnede, gekocht van het Franse circus Romane Ritz, en zijn er diverse nieuwe wagens gekocht waaronder een kassawagen die in de komende weken nog van een mooi circusdesign voorzien wordt.

Het gehele circus wordt gepresenteerd door maar vijf personen, waarvan er vier deel uitmaken van de vaste crew van het circus. De show die op zaterdagmiddag redelijk bezocht werd begon met Clown Harry die zich schminkte. Verderop in het programma zien we hem nog diverse malen terug in korte en soms iets te lange reprises waaronder een reprise met een grote bal die door het publiek gaat en het schoonmaken van de piste. De eigen dierennummers worden gepresenteerd door directeur Dennis Bossle. Hij komt de piste in met twee friezen, steigerpaard, een pony, twee lama’s en twee koeien en in Budel was de première van de kamelen die afgelopen winter zijn aangeschaft. Dat Dennis een alleskunner is blijkt wel dat hij ook nog diverse andere disciplines laat zien zoals een Rola Rola nummer en jongleernummer. Samen met zijn vrouw Steffie en miss Sandy zien we hem ook nog als de Douglas Troupe in een lasso- en messenwerpnummer. Miss Sandy zien we ook nog solo aan de ringtrapeze in de nok van de circustent. De dochter van Dennis en Steffie komt nog in de piste met een hoela hoep nummer, waarbij men ziet dat circusartiesten op jonge leeftijd al de diverse disciplines meekrijgen en met veel plezier presenteren.
Dit jaar wordt het programma nog extra versterkt door David Valentino (Dave de Ruiter) met zijn bordennummer en vrolijke hondennummer.
Als finalenummer zien we Hanno met een spectaculair vuurnummer waarna de kleine artiestengroep na een bijna twee uur durend programma afscheid neemt van het hooggeëerd publiek.

Circus Bolalou 2019
©Martijn Hendrikx