Circus Bolalou (Dennis en Steffie Bossle)

Over circus Bolalou, Steffie en Dennis zijn de directie van Circus Bolalou

Dennis is een circusman pur sang. Geboren in de woonwagen en opgegroeid in het circus van zijn ouders.

Steffie daarin tegen is een echte Limburgse, en had in haar jeugd niks met circus. Tot het moment dat zij Dennis ontmoette en de vonk oversloeg. Zij zette haar burgerleven aan de kant en besloot mee te reizen en zich onder te dompelen in de wereld van zand en zaagsel.

Nu, enkele jaren later zijn zij ouders van twee dochters en een zoon en vonden ze het tijd om samen een eigen weg in te slaan. De naam Bolalou werd geboren uit de 3 border collies die ze rijk zijn en tevens een act hebben in het programma. De namen van de 3 luiden BOris, LAdy en LOUlou. Het kon haast niet anders dan het circus vernoemd werd naar deze drie trouwe viervoeters.

Naast de vele ervaringen in het circus van Dennis en de sterke ondernemerskwaliteiten van Steffie wordt het circus gemaakt uit liefde. Liefde voor het vak, de dieren, en het publiek.

Circus Bolalou (Dennis en Steffie Bossle)

Recensie :

Het kleine maar fijne familiecircus Bolalou begon zijn nieuwe seizoen dit jaar in Budel. Het circus heeft de afgelopen winter weer flink geïnvesteerd in nieuw materiaal. Zo kwam er vanaf het kerstcircus een nieuwe circustent van 21 meter doorsnede, gekocht van het Franse circus Romane Ritz, en zijn er diverse nieuwe wagens gekocht waaronder een kassawagen die in de komende weken nog van een mooi circusdesign voorzien wordt.

Het gehele circus wordt gepresenteerd door maar vijf personen, waarvan er vier deel uitmaken van de vaste crew van het circus. De show die op zaterdagmiddag redelijk bezocht werd begon met Clown Harry die zich schminkte. Verderop in het programma zien we hem nog diverse malen terug in korte en soms iets te lange reprises waaronder een reprise met een grote bal die door het publiek gaat en het schoonmaken van de piste. De eigen dierennummers worden gepresenteerd door directeur Dennis Bossle. Hij komt de piste in met twee friezen, steigerpaard, een pony, twee lama’s en twee koeien en in Budel was de première van de kamelen die afgelopen winter zijn aangeschaft. Dat Dennis een alleskunner is blijkt wel dat hij ook nog diverse andere disciplines laat zien zoals een Rola Rola nummer en jongleernummer. Samen met zijn vrouw Steffie en miss Sandy zien we hem ook nog als de Douglas Troupe in een lasso- en messenwerpnummer. Miss Sandy zien we ook nog solo aan de ringtrapeze in de nok van de circustent. De dochter van Dennis en Steffie komt nog in de piste met een hoela hoep nummer, waarbij men ziet dat circusartiesten op jonge leeftijd al de diverse disciplines meekrijgen en met veel plezier presenteren.
Dit jaar wordt het programma nog extra versterkt door David Valentino (Dave de Ruiter) met zijn bordennummer en vrolijke hondennummer.
Als finalenummer zien we Hanno met een spectaculair vuurnummer waarna de kleine artiestengroep na een bijna twee uur durend programma afscheid neemt van het hooggeëerd publiek.

Circus Bolalou 2019
©Martijn Hendrikx