19 april 2023

Chinese circusartiest overlijdt na val van tien meter

Gruwelijke beelden op social media tonen het moment waarop het misging bij de Chinese circusacrobate Sun Moumou. Tijdens de uitvoering van hun strapatenact in de openlucht hield Sun zich vast aan de nek van haar man Zhang Moumou.

Maar… op de video is te zien dat ze een kleine zwiep maakt en losschiet. Ze valt vervolgens van enorme hoogte naar beneden en belandt hard op de grond, terwijl Zhang nog in de lucht hing. Het ongeval wordt Sun fataal: ze overlijdt later in het ziekenhuis.

De luchtacrobaten waren ervaren artiesten die al vele jaren samenwerkten. Ze gebruikten geen veiligheidslijnen, wat bij dergelijke luchtacts ook tamelijk complex is. Op de video is eveneens zichtbaar dat Zhang zijn vrouw onmogelijk kon opvangen of vastgrijpen.

De foto bij dit artikel (bron: Twitter) is een seconde vóór de val gemaakt. Circusweb.nl heeft – vanwege het schokkende karakter – besloten de video niet te delen.

Sun stierf uiteindelijk aan de verwondingen die ze opliep tijdens het optreden in Suzhou, in de buurt van Shanghai. Behandelingen in het ziekenhuis hebben haar niet kunnen redden.

“We waren altijd gelukkig samen”, liet haar kapotte echtgenoot Zhang Moumou aan lokale media weten. De overleden acrobate laat na dit dramatische ongeval haar man en twee jonge kinderen achter.