Circuskunst Oosterhout en Barendrecht

circuscentrum Oosterhout

Circuskunst organiseert drie jeugdcircussen, in Oosterhout en Barendrecht.

ballopenbordendraaien

 

 

 

Circuskunst is meer dan alleen het organiseren van drie jeugdcircussen. De enthousiaste iniatiefnemers van dit circus zijn Nathalie van der Linden en jongleur Jeroen van der Lee.
Stichting Centrum voor CircusKunst werd in 2005 opgericht als maatschappelijke organisatie.

Circus niet alleen het doel maar wordt als middel gebruikt en ondanks dat Circus een prominente rol heeft in zowel de naam als de activiteiten van de stichting is het tot op de dag van vandaag nog steeds het doel om mensen te stimuleren in hun ontwikkelen en dat doet de stichting door gebruik van circus in al haar facetten.

Sinds kort heeft de stichting de samenwerking met Circuswerkplaats Circomotion en circusbedrijf Variëtéma officiëel gemaakt door een intentie verklaring met elkaar aan te gaan.
In de afgelopen jaren was er al een hechte samenwerking tussen de bedrijven en nu in tijd van crisis waarin je moet zoeken naar nieuwe wegen om het bestaansrecht te behouden is gekozen deze samenwerking te intensiveren en zo de toekomst en de crisis met frisse moet tegemoet te treden.

In Oosterhout staat een prachtig circusgebouw, Circomotion, waarin circusactiviteiten kunnen worden georganiseerd, van training van professionele circusartiesten tot teambuilding, locatieverhuur, congressen, en circusprojecten in de breedste zin van het woord.

centrum circuskunsten

 

Er is zelfs een project: Bij oma op bezoek, een activiteit voor bejaarden. Met een programma worden verzorgingshuizen bezocht. Daar spelen kinderen van het jeugdcircus voorstellingen die zeer succesvol zijn.

De website

 

 

CircusKunst.nlNieuwsbriefNovember 2015

 

Bij dezen ontvangt u de CircusKunst.nl nieuwsbrief. Hierin staan nieuwtjes, activiteiten en vooral leuke dingen met betrekking tot circus.

Pietenhuis Oosterhout
Openingstijden:Zat. 28 nov. 12:00 tot 17:00
Zo. 29 nov. 13:00 tot 16:00
Wo. 02 dec. 14:00 tot 17:00
De pieten zijn weer in Oosterhout.Zaterdag 21 november heeft de Burgemeester samen met Sinterklaas het huis officiëel geopend.Inmiddels zijn er al meer dan 1000 bezoekers binnen geweest en nodigen we jullie graag uit om een kijkje te komen nemen.

Kijk hier naar het verslag van de opening.

 

www.pietenhuis-oosterhout.nl

CircusKunst Oosterhout
Tijdens de behandeling van de begroting voor 2016 heeft de gemeenteraad van Oosterhout unaniem aangegeven dat ze de activiteiten van CircusKunst erg waardevol vinden.Ook hebben ze besloten om de subsidie die CircusKunst tot op heden ontving in 2016 door te zetten. In 2016 zal er moeten worden gekeken naar een langdurige oplossing voor CircusKunst in Oosterhout.Dat is dus goed nieuws én geeft veel werk te doen.
CircusKunst Etten-Leur
Binnenkort is het helaas echt zo ver, de Circusschool in Etten-Leur gaat stoppen.Maar voordat het zover is gaan de artiesten van Etten-Leur een spetterende show verzorgen.Kom allemaal kijken op vrijdag 18 december zal er een een bijzondere voorstellingen worden gespeeld. Kaarten kan je bestellen via:

www.circuskunst.nl/leden