11 december 2015

Circuskunst-Oosterhout

Circuskunst Oosterhout en Barendrecht

 

Circuskunst organiseert drie jeugdcircussen, in Oosterhout en Barendrecht.

Circuskunst is meer dan alleen het organiseren van drie jeugdcircussen. De enthousiaste iniatiefnemers van dit circus zijn Nathalie van der Linden en jongleur Jeroen van der Lee.
Stichting Centrum voor CircusKunst werd in 2005 opgericht als maatschappelijke organisatie.

Circus niet alleen het doel maar wordt als middel gebruikt en ondanks dat Circus een prominente rol heeft in zowel de naam als de activiteiten van de stichting is het tot op de dag van vandaag nog steeds het doel om mensen te stimuleren in hun ontwikkelen en dat doet de stichting door gebruik van circus in al haar facetten.

Sinds kort heeft de stichting de samenwerking met Circuswerkplaats Circomotion en circusbedrijf Variëtéma officiëel gemaakt door een intentie verklaring met elkaar aan te gaan.
In de afgelopen jaren was er al een hechte samenwerking tussen de bedrijven en nu in tijd van crisis waarin je moet zoeken naar nieuwe wegen om het bestaansrecht te behouden is gekozen deze samenwerking te intensiveren en zo de toekomst en de crisis met frisse moet tegemoet te treden.

In Oosterhout staat een prachtig circusgebouw, Circomotion, waarin circusactiviteiten kunnen worden georganiseerd, van training van professionele circusartiesten tot teambuilding, locatieverhuur, congressen, en circusprojecten in de breedste zin van het woord.

Er is zelfs een project: Bij oma op bezoek, een activiteit voor bejaarden. Met een programma worden verzorgingshuizen bezocht. Daar spelen kinderen van het jeugdcircus voorstellingen die zeer succesvol zijn.

De website