Tekst: Gera de Leeuw – Foto’s: Martijn Hendrikx

Zondagavond half acht stroomde de Evenementenhal bij de Krim op Texel vol met toeristen, op een paar circusvrienden na. De show is ook gericht op de 6000 vakantiegangers die per week Texel bezoeken en iets bijzonders willen zien voor een betaalbare prijs. En dat krijgen ze! Deze zomer om beurten met een show van Steven Kazan, niet de eerste de beste, een sprookjesconcert on tour en met de Bravour the Show.

Evenementenhal Texel – Foto: Martijn Hendrikx

De voorstelling werd geopend met twee fraai aangeklede danseressen met glitterkostuums en na een welkom van Pascal was het meteen de beurt aan de jeugdige Alfredo Lorenzo om een serie illusies te laten zien, bijgestaan door zijn knappe assistente Mignon Bianchi. Hij presenteerde in deze show enkele bekende tricks die Hans Klok ook heeft, maar ook compleet eigen en verrassende elementen. De show werd afgewisseld met een muzikaal intermezzo “What a wonderfull world” van Pascal, waarmee de romantische toon was gezet. Pascal zette zich af en toe neer als komisch sulletje met merkwaardige illusies, mag thuis tussen de schuifdeuren worden nagedaan, het publiek lag vooral dubbel bij “De Bandana.” Vermeld mag ook worden, het bijzondere stemgeluid van Pascal in Sinatrastyle. Alfredo Lorenzo is de achtste generatie Beautour in zijn circusfamilie en ontving nu al veel internationale onderscheidingen. Hij imponeerde het publiek met een aantal gevaarlijke en geheimzinnige acts die puur voor hem zijn ontworpen met de meest guitige blik, een echte charmeur!

Alfredo Lorenzo – Foto: Martijn Hendrikx
Alfredo Lorenzo – Foto: Martijn Hendrikx

Een verrassing was een act midden in de zaal van Michelle Tijhuis aan de aerial ring, het oogstte veel applaus. Veel bravour vond je niet echt terug in de gepresenteerde acts, behalve dan de illusies. Wel enorme bewondering voor Pascal de Boer die vanuit het niets toch een schitterende show in elkaar zet met een Benidorm Palace gehalte. Daar heb je toch wel een beetje bravour voor nodig. Voor de show van 11 augustus zijn nog tickets te koop. Ga je speciaal hiervoor naar Texel, houd er dan rekening mee dat je na afloop niet meer naar het vaste land kan. De pont houdt er om 21:00 uur al mee op. Aanrader: het eten bij het restaurant naast de evenementenhal, dat was echt klasse en betaalbaar, evenals alle merchandise, dus spaarpot leeggooien. Mis het niet, deze unieke gelegenheid!

Michelle Tijhuis aan de aerial ring – Foto Martijn Hendrikx

 

Pascal de Boer – foto: Martijn Hendrikx
Pascal de Boer – foto: Martijn Hendrikx

Meer informatie op de website van De Krim