foto: Henk Bootsma
RIJNSBURG – De circuskring Duin en Bollenstreek richt zich 24 februari volledig op noordelijk Nederland. Te gast zijn circusdirecteur Sander Balk, de Haagse circusfotograaf en kunstenaar Frederick Linck en de alom bekende Jos van Goethem. De laatste heeft iets moois te vertellen over Circus Knie. En je maakt kans op een gratis lidmaatschap.

Om te beginnen SANDER BALK uit Sneek, directeur van Circus Salto en van Sander & Friends.  Circus Salto is de kinderdroom die werkelijkheid is geworden van Sander Balk. Als kind was Sander al gefascineerd door alle facetten van het Circus. Het kan ook niet anders, zijn vader Arnold was circusliefhebber en op 3-jarige leeftijd zag Sander zijn eerste voorstelling. Het anders zo drukke kereltje was de hele voorstelling stil en uren daarna was hij nog steeds stil na al die indrukken van dieren, wagens, artiesten en de muziek…Vanaf dat moment was hij in de ban van de wereld van zand en zaagsel.

FREDERICK LINCK, Kunstenaar en fotograaf uit Den Haag reisde in de ’70 en ’80 jaren mee met het circus in binnen- en buitenland en maakte duizenden foto’s waarvan hij binnenkort een boek uitbrengt. We gaan in gesprek en bekijken een deel van zijn werk en zijn nieuwe boek.

JOS VAN GOETHEM, Circusliefhebber uit Oldenzaal neemt ons mee terug in de tijd naar het Circus KNIE. Een kleine ode aan het 100 jarig jubileum van dit Zwitserse circus. 

Er is een ruil- en verkoopbeurs, een tafel kost slechts 5 euro,
Belangstelling? Melden bij circuskring@gmail.com of bij 0651462953. 

Nieuwe locatie

Het wordt de tweede keer dat de Circuskring Duin- en Bollenstreek samenkomt op de Rijnsburgerweg 100 Rijnsburg. Een meer dan ideale gelijkvloerse locatie met voldoende parkeerruimte voor meer dan 70 auto’s, vlak bij bushaltes en dus makkelijk te bereiken via openbaar vervoer. We rekenen erop dat dit weer net zo’n geslaagde bijeenkomst zal worden als de vorige keer.

Gratis lidmaatschap Circusvrienden

Ben je geen lid van de Club van Circusvrienden? Dan is dit juist een reden om kennis te komen maken. In onze loterij zit onder andere 1 jaar lidmaatschap van de Kring van Circusvrienden voor een nieuw lid, bedenk wie daarvoor in jouw omgeving in aanmerking kan komen of gebruik het zelf als je nog geen lid bent. Kom gezellig zo’n bijeenkomst meemaken, je wordt vanzelf wel enthousiast om lid te worden… of gewoon de sfeer te proeven. We kunnen wel wat nieuwe enthousiaste leden gebruiken bij de Club van Circusvrienden!

Gratis parkeren – Dicht bij de bushaltes (bus 20 en 21) 
Een uitgebreide loterij als afsluiting.

Kortom:Zondag 24 februari is de dag die u niet missen mag, zaal open om 11.00 uur, start programma 13:00 uur en eindtijd rond 16:30 uur. 
Graag tot zondag 24 februari in Rijnsburg! 
KRING DUIN-& BOLLENSTREEK
Herman Tetteroo &  Gera de Leeuw