Bedankt bezoekers van Circusweb, aanleveraars van verhalen voor Circusweb, likers en delers en twitteraars van Circusweb, bedankt voor de vele uitnodigingen, tips, leuke contacten, commentaren, correcties, kortom, 2017 was een jaar om dankbaar voor te zijn. 

Het laatste jaar, vooral de laatste maanden zijn een aantal veranderingen doorgevoerd op Circusweb, zo kwam er in 2017 een overzichtelijke agenda waar vooral de theatercircussen gebruik van maakten. De promotie werd ook steeds mooier, tot aan een reminder van elk agenda item in alle berichten van Circusweb. Bij de circussen die zich aansloten bij deze agenda was het resultaat merkbaar, zoals bij Circus Bossle. We komen hier later nog eens op terug. 

NapPas

Meer nieuws op Circusweb
We zijn meer nieuws gaan weergeven, zoals het nieuws van de Club van Circusvrienden. Inmiddels wordt er druk gebruik gemaakt van de eigen categorie van de Circusvrienden, de club is nog nooit zo actueel geweest op internet. En er worden steeds meer mensen enthousiast van. 
Daarnaast zijn we alvast begonnen met het weergeven van nieuws over Circuserfgoed. Dit zal komend jaar stevig worden uitgebreid, we beginnen er half januari mee. En we hebben een categorie Internationaal Circusnieuws of Wereldnieuws
We hebben nieuwe social media knoppen en als je op een bericht helemaal naar beneden scrolt word je nog herinnerd aan de mogelijkheid om de berichten van Circusweb rechtstreeks te delen. Je helpt ons ermee. 
Want Circusweb moet blijven groeien, ook buiten de kerstperiode om. Het is een site die alle vormen van circus zal promoten.  Daarmee willen we ook het imago van Circus naar een hoger niveau tillen. Zeker in dit speciale jubileumjaar zal dit belangrijk zijn. 

De inkomstenkant 
Circusweb is nog niet zo lang geleden begonnen met affiliate marketing en met het plaatsen van banners en reclames op Circusweb. Alles in een poging het hoofd boven water te houden. Ook zal de redactie van Circusweb naast de verslaggeving op Circusweb haar diensten gaan aanbieden aan circussen voor het samenstellen van pakkende persberichten en voor het aanpakken van een perscampagne via de landelijke nieuwskanalen, de social media enz. Dit werk doen we achter de schermen al meerdere jaren voor meerdere circussen. 
Het meeste circuswerk voor De Leeuw Circusevents en Circus Movimento is gestopt. Het werk werd fysiek te zwaar en de kosten en baten zaten rond het breakeven point. Dit viel niet meer op te brengen. Bijna alle grote materialen zijn inmiddels verkocht. Tot april zitten we in de afrondingsfase en Wat blijft: het schrijfwerk via De Leeuw Tekstbureau en Alzheimer in Beweging. De bedrijven zijn inmiddels allemaal uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel. 

Nog meer websites
Qua Affiliate Marketing komen er een behoorlijk aantal websites bij, die dit keer volledig door mij zijn opgezet, werk wat eerst door anderen werd gedaan. Een mooie ontdekkingstocht en spannend om dit allemaal uit te vinden. De eerste websites zijn: www.meermuziekinhetleven.nl, www.datingmetgeraldineliefhart.nl, van een verrassend ander genre, maar wel met dezelfde herkenbare schrijfstijl, en http://www.hoewordjegezondenfit.nl/. Waarmee de bezoekers mij kunnen volgen in de zoektocht naar een gezonder en fitter (lees wellicht slanker) leven. Doe mee, met elke week 1 of 2 leuke verhalen met genoeg tips en doorverwijzingen naar cursussen en trainingen om je goede voornemens te ondersteunen. Wie weet zijn we volgend jaar om deze tijd een lekker maatje minder. 

Een fijn en gezond 2018 toegewenst. Ook namens alle meeschrijvers, die je kunt zien in de Over ons pagina in de navigatie aan de bovenkant van de website.