25 november 2016

Barones kan altijd rekenen op trouwe vrijwilligers

Mark SwannetDieter Vindevogel
ANTWERPEN – Bij het organiseren van een circus komt heel veel kijken. Wekelijks transport, opbouwen en afbouwen van het circus, de publiciteit, het maken van een show. Wie niet van hard werken houdt moet niet bij een circus terecht komen. Naast de vaste medewerkers van een circus zijn er ook vaak vrijwilligers. Bij Circus Barones kan men er op rekenen dat twee enthousiaste vrijwilligers wekelijks klaarstaan om hun handen uit de mouwen te steken. Mark Swannet (zie fotos) en Dieter Vindevogel (21) (zie tweede foto). Dieter is de zoon van de bekende circusvriend Freddy Vindevogel, dus we nemen aan dat hij de liefde voor circus met de paplepel ingegoten heeft gekregen.

Tekst Brian Herfs en redactie Gera de Leeuw

Circus Barones kijkt met grote tevredenheid terug op het afgelopen circusseizoen, dat zojuist is afgesloten. Het circus deed dit jaar 35 steden aan met hun gloednieuwe show, dit was goed voor 260 voorstellingen.
“Reis door dromenland is er gekomen door dat wij een concept hebben gezocht voor onze clownsacts en daar na hebben wij een titel gekozen”.

Brian: “Jullie krijgen altijd volle circustenten verklaar dit eens nader” 

Circus Barones: “Wij brengen ieder jaar een totaal nieuw spektakel en daarnaast steken wij ook veel tijd in onze reclame. Wij kiezen er elk jaar voor om 1 a 2 artiestenfamilies uit het buitenland extra toe te voegen aan onze voorstellingen. Buiten dit vernieuwen wij al onze nummers zo dat de mensen een totaal nieuwe show te zien krijgen.
Wij hebben in het najaar van 2016 ons programma nog extra versterkt met een duo uit de Oekraïne”.
Vrijwilligers 
Brian: :”Jullie kunnen altijd reken op mensen buiten het circus die jullie komen helpen bij de opbouw en afbouw?”
Barones: “Inderdaad dit klopt wij kunnen steeds voor onze  opbouw en afbouw en ook transport rekenen op 2 personen, Dieter Vindevogel en Mark Swannet. Deze personen dragen ons circus een warm hart toe en daar zijn wij ze dan ook zeer dankbaar voor.
Brian: “Zijn jullie al bezig aan een concept voor 2017 en hoe gaat dit in zijn werk?”
Barones: “Ja hoor het concept van onze nieuwe voorstelling wordt in overleg met gans de familie en artiesten uitgewerkt.
Deze winter werken wij samen met Yves Bocxtaele de man achter Circus Boxtalino te Boom daar zullen onze clowns Patatje en Ronny te zien zijn”.
Dierrijkste circus van Vlaanderen
Brian: “Hoe komt het dat jullie zo een succes kennen bij de mensen”.
Barones: “Dit komt ook om dat wij zeer veel investeren in een net uitzicht daaronder valt een propere tent mooie wagens en zo verder. Ook hebben wij tijdens ons spektakel zeer mooie dierennummers waaronder paarden, ponys, lama’s en kamelen.
Wij noemen ons daarom dan ook het dierlijkste circus van Vlaanderen want geef toe dieren spreken kinderen altijd aan. En zo als wij altijd zeggen een circus zonder dieren is geen echt circus en daarom hebben wij gekozen voor veel dieren in onze show aan te bieden.
Geheimzinnigheid
PatatjeBrian: “Wat mogen wij verwachten van de veelzijdige Clown Patatje tijdens het kerstcircus Boxtalino?”
Barones: “Veel gaan wij nog niet verklappen daarvoor moet je komen kijken wat wij wel kunnen zeggen is dat hij zijn beroemde rola- rola nummer zal brengen tijdens de show”.
Brian: “Wanneer starten jullie met de nieuwe show 2017 en zijn er al plannen hoe deze er gaat uitzien?”.
Barones laat zich niet uithoren: “Over onze exacte datum wanneer wij gaan starten kunnen wij nu nog niet zeggen. Ook over het programma kunnen wij nog niets zeggen maar het wordt weer veelbelovend dat geven wij jullie nu al mee”.
Wilt u ons tijdens de kerstvakantie aan het werk zien dit kan!
Wij zijn te gast bij het Boxtalino circus, enkel onze clowns zullen er optreden.
Dit van 16 cecember tot 8 Januari dit aan Provenciaal domein de Schorre te Boom. meer info vind je terug op de website boxtalino.be 
Brian en Barones, bedankt voor dit mooie interview!