Begin maart komt Barely Methodical Troupe terug naar de Nederlandse en Belgische theaters om hun nieuwste voorstelling Kin op de planken te brengen. Met Bromance (2014) hadden de drie kernleden van de Barely Methodical Troupe een droomdebuut.

Hun lastig te definiëren mix van circustechnieken, dans, urban stijlen en free running (en nog veel meer) sloeg in 2014 in als een bom. Hun portret van een mannenvriendschap (Bromance) was dan ook onweerstaanbaar sympathiek. In KIN is de groep uitgebreid met twee mannen en een vrouw. Een vrouw… daar verandert alles door. Kameraden worden concurrenten, mannen gaan zich uitsloven voor de vrouw, die van haar partnerkeuze een soort talentenjacht à la Holland Got Talent maakt. Bovendien moet zij als geëmancipeerde vrouw natuurlijk óók haar gelijkwaardigheid en zelfstandigheid bewijzen! Met Kin doorstaat Barely Methodical Troupe met gemak de moeilijke opgave om aan de hoge verwachtingen te voldoen.

 

“Mortifyingly funny new-wave British circus” **** The Guardian

 

“Kin blossoms into something visually arresting and emotionally vast” ***** The Stage

 

Speellijst 2019

 

5 maart Utrecht, Stadsschouwburg, ssbu.nl

7 maart Brugge (BE), CC Brugge, ccbrugge.be

8 maart Aalst (BE), CC De Werf, ccdewerf.be

9 maart Meppel, Schouwburg Ogterop, schouwburgogterop.nl

10 maart Drachten, Schouwburg De Lawei, lawei.nl

 

Tourneeplanning www.baasbank-vos.nl

 

Credits

 

Director: Ben Duke KIN devised by Ben Duke and the company

Performers: Jonathan Bendsten, Jean-Daniel Broussé, Beren D’Amico, Louis Gift, Nikki Rummer, Charlie Wheeller

Producer: Di Robson Associate Director: Ella Robson Guilfolyle Lighting Design: Jackie Shemesh Costume Design: Clio Alphas Production Manager: Hannah Blamire Technical Stage Manager: Alex Johnston Assistent Producer: Sophie Cragg Photography: Hugo Glendinning Video: Fionn Guilfoyle