Jeugdcircus Atleta Warmond

atleta3Jeugdcircus Atleta is een enthousiaste vereniging die al sinds 1960 bestaat. Gera de Leeuw, redacteur van Circusweb maakte op 8-jarige leeftijd al een voorstelling van dit jeugdcircus mee op de veiling in Rijnsburg. Sindsdien is het altijd dromen geweest van een carriere in een circuspiste, waar nooit iets van is gekomen, nou ja, als 55+er dan min of meer.

atleta2fietskunstenjeugdcircusatletaAtleta geeft al ruim 50 jaar met zeer veel succes en vooral plezier voorstellingen door heel Nederland voor jong en oud.

Programma en artiesten
banner atletaHet programma bestaat uit ongeveer 16 verschillende acts. Toeschouwers kunnen genieten van eenwielers, meerdere trapeze-acts, diverse acrobatische acts, jongleren, koorddansen, grote bal-act en nog veel meer.

Atleta bezit een eigen piste, front, licht en geluidinstallatie waardoor zij zowel binnen- als buiten een voorstelling kunnen verzorgen. Het jeugdcircus verzorgt meerdere voorstellingen per jaar voor o.a. bedrijfsfeesten, Oranje verenigingen, sinterklaasfeesten en in zorginstellingen. Een voorstelling is altijd wel aan specifieke situatie of wensen aan te passen.

De artiestengroep bestaat uit jongens en meisjes uit ‘Warmond en omgeving’ tussen de 7 en 17 jaar. Zij trainen twee maal per week om de verschillende act onder de knie te krijgen. Deze jongeren worden begeleid door een groep vrijwilligers. Velen van hen zijn vroeger zelf ook actief geweest als artiest.


Een aantal artiesten en vrijwillige leiding van Jeugdcircus Atleta.

De website