ZEIST – De hele maand april geven de Ashton Brothers hun voorstelling Ashtonia in Zeist. Maar dat is veel meer dan alleen een voorstelling: ruim voor aanvangstijd arriveren de bezoekers via het slot als een soort erepoort op het achterterrein, dat een bijzonder feestelijke uitstraling heeft. Er staan een aantal food-trucks opgesteld, er zijn terrassen en flink wat artiesten vermaken het publiek met grappen en kunsten. Alle tenten op het terrein en een paar woonwagens zijn eigendom van Alberto Althoff: voor de Ashton Brothers is het een experiment om niet in het theater maar in een circustent op te treden.

Spetterende show
Dat optreden is – zoals we van deze artiesten gewend zijn- bizar. Wie aan het begin van de show de paardendressuur ziet, waarbij de paarden zijn vervangen door grimmige oude clowns op scootmobielen, begrijpt wat hem te wachten staat. Een spetterende show met een hoog tempo en vol verrassingen. Voor de circusliefhebbers is het optreden van jongleur Nigel Voets een verrassing en te midden van al het artistiek tumult doet hij het goed.
Na afloop van de bijna twee uur durende show gebeurt het opnieuw: het meeste publiek blijft op het feeëriek verlichte terrein, praat nog wat na, eet nog wat, drinkt nog wat. Want eigenlijk is Ashtonia een groot feest waarvan de voorstelling een onderdeel is. En waarvoor de entourage van Slot Zeist een fraai decor vormt. En terecht is Alberto Althoff heel tevreden over zijn samenwerking met de Ashton Brothers. Ook RTL, als producent zal tevreden zijn. De shows waren nagenoeg allemaal uitverkocht en dat zal alles te maken hebben met de TV-reclame die Nederland de laatste maanden heeft kunnen zien. Daar kunnen geen reclameborden tegenop.

NapPas