Aprilnummer van Circusmagazine De Piste is uit!

Dezer dagen verschijnt het Aprilnummer van Circusmagazine De Piste. Daarin uiteraard aandacht voor het momenteel – door het coronavirus – stil liggende circusland, nationaal en internationaal. En voorlopig met de laatste recensies. Ditmaal over de shows van Bouglione in het Cirque d’Hiver, Cirque Bormann en 7 Fingers dat zijn voorstelling ‘Passagers’ tijdens het eind deze maand geplande Circusstad Festival in Rotterdam zou presenteren. Echter De Piste zag ‘Passagers’ eerder in een voorstad van Brussel en sprak daar ook met Shana Carroll, mede-oprichtster en regisseur van 7 Fingers.

In een interview met Maaike van Langen, artistiek leider van Circusstad Festival, wordt nader ingegaan op de ontwikkelingen van dit bijna al weer tien jaar bestaande festival en over de ‘circusstijl’ die bij de dynamiek van Rotterdam past. Elders in dit nummer staat een uitgebreid interview met Viktor Kee, ’s-werelds meest bijzondere jongleur. Niet alleen is Viktor Kee bij de wereldpodia een veelgevraagd artiest, maar ook dé man achter succesvolle producties op cruiseschepen en stimulator van talentontwikkeling bij circusschool-leerlingen in de Oekraïne.

Ook zijn interessante historische bijdragen opgenomen. Zo is er de start van een nieuwe serie artikelen die stil staan bij 75 jaar bevrijding. De Piste schenkt hierdoor aandacht aan het lot van circusmensen voor, tijdens en vlak na de Tweede Wereldoorlog. Allereerst met het artikel ‘Kapitein Schneider: luchtfietser in nazi-tijd’. Verder het slot-deel van de serie ‘Herinner jij je deze nog? Over de roofdierendompteurs die tussen 1953 en 1980 bij Boltini werkten.

En dan nog dit: velen van ons hadden vorige maand een heel andere start van het seizoen voorgesteld. Al 24 jaar lang bezochten Arthur Hofmeester, Alfred van Maasakkers, Henk van den Berg en Dick H. Vrieling gezamenlijk de feestelijke Knie-première in Rapperswil. Maar die vier die dit jaar naar de Knie-première zouden gaan, gingen niet. Kein Knie dit keer, omdat de Zwitserse overheid grote publieke evenementen tijdelijk verbood. Wat blijft zijn hun vele mooie, persoonlijke herinneringen, en die komen uitgebreid in woord en beeld aan bod.

Tot slot wordt in deze Piste nog Charly Ross herdacht. Daarnaast presenteert de rubriek Circotheek de nieuwste circusboeken en de rubriek Miniatuurhoek de nieuwste miniaturen.

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een proefnummer aan, of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen