Aprilnummer van Circusmagazine De Piste uit!

Een dezer dagen gaat het nieuwe Aprilnummer van Circusmagazine De Piste naar zijn lezers op de post. Deze rijke geïllustreerde uitgave biedt weer veel interessants uit de levendige circuswereld. Met recensies van de voorstelling My Land van het Hongaarse circustheatergezelschap Recirquel, van Nicolas Bouglione’s eerste eigen show, van het nieuwe Franse Ecocirque, van het in Parijs gevestigde Cirque Bormann, van de voorstelling NUYE (Compania de Circo “eia”) en natuurlijk van Knie’s 103e productie die vorige maand in Rapperswil  feestelijk in première ging. Daar in Rapperswil is ook de Reithalle van Knie gevestigd, een inmiddels historische plek waar vooral ‘s-winters de familie Knie nieuwe dressuurnummers repeteert. In De Piste daarvan een reportage in woord en beeld.

Circushistorie blijft van vaste waarde voor De Piste. Ditmaal via bijdragen van Peter Henssen over showcowboy en circusbaas Jack Joyce (zijn circus annex Wild West Show bezocht in 1922 Nederland) èn van Dick H. Vrieling die zijn kleurrijke belevenissen bij circus Toni Boltini verder vervolgt. Daarnaast verhaalt Robert Ronday over zijn speurtocht naar de roots van een oude Pinder-truck (Mack 14), die tot zijn verbazing tegenwoordig in volle glorie in Nederland verblijft.

Verder een interview met Menno van Dyke, de nieuwe artistiek leider het Circusstad Festival in Rotterdam. Daarin zet hij uitgebreid zijn liefde voor en visie op het hedendaagse circus uiteen.

In de rubriek ‘Het Circus van’ portretteert fotografe Marina Marinkovic ditmaal op treffende wijze circusvriend/circusdrukker/circusmarketeer Leendert Bedijn. De rubriek CircusNieuws sluit deze boeiende Piste af.

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een proefnummer aan of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl