Vergeleken met de plek waar afgelopen jaar Kerstcircus Haarlem stond in het Reinaldapark is de locatie ietsje beter dan het dramatisch afgelopen jaar, toen het circus al vanaf het begin worstelde met overmatige drassigheid. 

Tekst en foto’s Marcel Bergema

De plek in het Reinaldapark in Haarlem oogt beter dan verleden jaar maar de omstandigheden bij de opbouw van het circus zijn allerminst gunstig. Door de smeltende sneeuw is de ondergrond kletsnat en door regelmatig vallende regen wordt dat er niet beter op.

NapPas

De ervaren circusrot in het vak Alberto Althoff en zijn mensen laten zich niet uit het veld slaan: langzamerhand verrijst het tentencomplex en wordt een koud en nat terrein omgetoverd tot een feestlocatie. Dat is ook het doel dat de succesvolle zakenman/kermisexploitant en organisator van het Kerstcircus Almere René Duursma voor ogen heeft: Kerstcircus Herman Renz in Haarlem moet weer het sprankelende feest worden dat het ooit was. De Renz-kenner ziet op het bouwterrein wat bekende ingrediënten, waaronder de oplegger met aggregaten. Het echte circusdorp zal komende week verschijnen, ruim voor de première op zaterdag 23 december.

Dat de show dit jaar nog meer Renz-herinneringen zal oproepen is al zeker: Robert Ronday wordt sinds enige tijd weer de spreekstalmeester en hij zal weer het bekende lied over het Renz-gevoel ten gehore brengen. Milko Steyvers speelt hierbij weer zijn vertrouwde komieke clownsrol, kortom, voor de echte Herman-Renz-fan is het weer bijna net als vroeger. Het is zeker dat veel Haarlemmers ‘hun’ circus Herman Renz nog steeds een warm hart toedragen. Extra bijzonderheid, de in Haarlem geboren illusionist Justin Ronday zal hier zijn kunsten gaan vertonen, kenners zeggen al dat hij de nieuwe Hans Klok gaat worden. Nu maar afwachten of de weersomstandigheden ook een bijdrage gaan leveren aan de feestsfeer.  “I’m dreaming of a… 

Commentaar via Facebook
1319 totaal aantal bezoekers 6 bezoekers vandaag