In Sittard wordt donderdag 7 december om klokslag 11 uur het nieuwe landelijke wintercircus-seizoen geopend. De bekende Sittardse artiesten René Shuman & Angel-Eye slaan dan samen de eerste tentpaal van het Limburgs Kerstcircus in de grond.

All I want for Christmas is You... doorgestreept, Kaartjes voor het Kerstcircus
All I want for Christmas is Kaartjes voor het Kerstcircus, leuke slogan die we vonden op de FB pagina van Renz International

Deze symbolische handeling is tevens het startsein voor alle winter- en kerstcircussen in Nederland. Bovendien wordt daarmee het jubileumjaar 2018 ingeluid waarin het circus, dat sinds 2014 op de Nederlandse lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed staat, zijn 250-jarig bestaan viert.

NapPas

De circussen zijn bijzonder trots dat Mr. & Mrs. Rock-’n-Roll de tijd hebben gevonden om het nieuwe winterseizoen in te luiden. De populaire René Shuman & Angel-Eye zijn immers druk bezig met de voorbereidingen van hun kerstshows in schouwburgen verspreid over heel het land. René Shuman verricht deze bijzondere ceremonie trouwens als kersverse Abraham, want twee dagen eerder vierde hij zijn 50ste verjaardag, een mijlpaal die door zijn grote schare fans uitbundig werd gevierd via de social media.

De wintercircussen mogen zich verheugen in een gestaag groeiende belangstelling. Jaarlijks worden zij bezocht door meer dan 1 miljoen Nederlanders en Belgen. Een beloning voor de schitterende programma’s die de circussen telkens opnieuw hun gasten, van jong tot oud, voorschotelen. De shows worden smaakvol en rijkelijk versierd gepresenteerd – in comfortabele, verwarmde tenten – en worden verzorgd door beroemde artiesten uit binnen- en buitenland. Geen wonder dat een bezoek aan het wintercircus inmiddels tot de traditionele familie-uitjes behoort.

Graag nodigen wij Collega Directies, media en nieuwsgierigen uit om bij het slaan van de eerste tentpaal aanwezig te zijn op donderdag 7 december om 11.00 uur aan de Haspelsestraat Te Sittard.

Noot: 
Een greep uit de Nederlandse en Belgische winter- en kerstcircussen:

Limburgs Kerstcircus, Kerstcircus Carré, Zanzara, Antwerpen, Apeldoorn, Arlette Hanson die bij de grootste theaters in Nederland de voorstellingen verzorgt, Boxtalino’s, Het Magic Circus in Brecht, Carnivale in Den Haag, Het Kerstcircus Almere, Circusfestivals in Luik en Enschede, Het Mega Kerstcircus Den Bosch en de Verkadefabriek in Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Utrecht, Etten Leur, Tilburg, Haarlem. Genk, Gent, Goes, Groningen bij Renz Berlin en bij Kerstplaza, Sander and Friends in Leeuwarden, Hilversum, Heerhugowaard, Mechelen, Rotterdam Ahoy en Rotterdam Wintervariété, Nijmegen Freiwald, Saranti in Leeuwarden, Kerstcircus Utrecht, Zoetermeer en Vlaardingen. Wie meer informatie wil over wat al die Kerst en Wintercircussen te bieden hebben kan een kijkje nemen op www.circusweb.nl