Nieuwe producent Limburgs Kerstcircus: Comeback met dierenacts en clowns!

Van 23 december tot en met 7 januari vindt volgens traditie wederom het groot Limburgs Kerstcircus  plaats. Dit jaar weer in klassieke vorm, dus met veel dieren, luchtacrobaten en getalenteerde clowns. De verwarmde en sfeervol verlichte tenten worden opgebouwd op het bekende terrein aan de Haspelsestraat in Sittard, de voorverkoop is gestart!

NapPas

De dagen worden korter, de temperatuur daalt. Langzaam richt iedereen zich weer tot de gezellige dagen rondom Kerst, en daarbij mag het Limburgs Kerstcircus natuurlijk niet ontbreken! De afgelopen jaren veranderde het kerstcircus met verschillende organisatoren en wisselende showconcepten nogal eens van koers. Vanaf dit jaar komt daar verandering in: nieuwe producent Freiwald zet 100% in op klassiek circus met dieren.

Bijzonder is het feit dat de familie Freiwald 13 jaar geleden als medeproducent aan de wieg stond van deze prachtige kersttraditie. Door een wisseling in het productieteam vertrokken zij enkele jaren later naar Nijmegen, waar ze een nieuw Kerstcircus hebben opgestart. Toen zich de kans voordeed het Limburgs Kerstcircus van (voormalig) producent Ronday over te nemen, was de twijfel maar kort. “Limburg voelt voor ons als thuiskomen!”, aldus een gepassioneerde familie Freiwald.   

Afgelopen jaar werd de productie “Cirque du Toon” gepresenteerd in theatrale vorm, waarbij de nadruk lag op verhalen en liedjes van Toon Hermans. Dit jaar wordt het podium weer ingeruild voor een circuspiste met zand en zaagsel, waar verschillende diersoorten en artiesten ‘acte de présence’ gaan geven. Het hooggeëerd publiek kan genieten van imposante kamelen, Spaanse stieren, edele paarden, pony’s, lama’s en boerderijdieren.

teutebergheuvels

Natuurlijk wordt het geheel aangevuld met acts aan de ringtrapeze, koorddansers en bodem-acrobaten. Voor de lach op ieders gezicht zullen de Nederlandse muzikale clowns ‘Los Ginos’ zorgen. Gastheer en spreekstalmeester Tonie Teuteberg leidt u hoogstpersoonlijk door het 2-uur durende showprogramma!

Voorstellingen vinden plaats van 23 december tot en met 7 januari op het circusterrein aan de Haspelsestraat, dagelijks om 15.00 uur. Met uitzondering van de première (20.00 uur) en de beide Kerstdagen (12.30 en 16.00 uur).  31 december en 1 en 3 januari zijn reeds uitverkocht!! Toegangskaarten zijn al vanaf € 17,00 verkrijgbaar bij uw lokale VVV, iedere Primera en natuurlijk via de website www.limburgskerstcircus.nl