Circusweb heeft al eens eerder gepubliceerd over een Kermiscarrousel waarin kinderen op de rug van pony’s een ritje kunnen maken. In België was er commotie toen een gemeente dit wilde verbieden. In Duitsland voert PETA actie met filmpjes van pony carrousels, waarbij de vreselijkste verhalen de ronde doen over het leven van die pony’s, ook buiten het carrousel schijnen ze dan mishandeld te worden. Er wordt veelvuldig gedemonstreerd door meelevende activisten die deze reportages geloven. In april vorig jaar liep een ondoordachte actie van een van die activisten uit op een drama, waarbij het een wonder is dat er geen doden vielen. 

Luid gebrul en wapperende linten
Bij de grootste en oudste kermis van Hamburg, de Dom kwamen dierenrechtenactivisten in actie omdat zij deze ritjes wilden stoppen. Met wapperende linten en een luid gebrul en zwaaiende armbewegingen. De pony’s schrokken hevig en de kinderen vielen er vanaf. De carrousel draaide daarna nog door, waardoor kinderen meegesleept werden. Een kind sloeg een aantal keer met haar hoofd tegen het metalen hek rondom de carrousel, een ander kind bleef met haar voet in de stijgbeugel hangen. Het had heel slecht af kunnen lopen voor deze kinderen, die achteraf wonderwel er van af kwamen met wat blutsen en kneuzingen.

NapPas

Schadevergoeding en voorwaardelijk 
Een van de drie daders werd gepakt door een politieagent die daar in zijn vrije tijd rondliep. Hij zag deze drie donkere gestalten al richting de carrousel lopen met vrolijke ouders en kinderen en bedacht zich dat deze drie niet in het plaatje thuishoorden en ging er op af. Twee van de drie daders ontsnapten maar Finn Ole R. werd opgepakt. Deze dader verraadde zijn strijdmakkers niet. Hij kreeg een verbazend lichte veroordeling, 1000 euro voor ieder slachtoffertje en een jaar voorwaardelijk.

Vreselijke vergissing 
In een brief verontschuldigde de dader zich. Hij schreef aan een van de slachtoffertjes dat hij een vreselijke vergissing had begaan en dat hij zich niet had gerealiseerd dat de pony’s door zouden lopen. Hij verdedigde zijn actie met zijn mening dat de pony’s een vreselijk lot ondergaan, erger dan een spooktrein. Het slachtoffer waar de brief aan was gericht wilde de brief niet horen. “Ik had wel in een rolstoel kunnen zitten door deze man”.
Een van de ooggetuigen stond in de rij te wachten met zijn zoon en zag het tumult en de gevolgen. Hij veroordeelde de daders omdat deze hadden gewacht tot de kinderen op de pony’s zaten, hij heeft met mensenlevens gespeeld. Zijn zoon van 11 kan deze gebeurtenis maar niet uit zijn hoofd krijgen. De vader van een van de slachtoffers was teleurgesteld, die had gehoopt op een gevangenisstraf en wist deze uitslag niet aan zijn dochter uit te leggen.  Bron: De Welt

Commentaar via Facebook
1758 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag